Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

Durak''Üretici bilinci arttıkça,fiyatlarda yükseliyor''

Durak Fındık A.Ş'nin Yıl Sonu Ciro Hedefi 1 Milyar

info@karadenizekonomi.com / 20.11.2015

Durak''Üretici bilinci arttıkça,fiyatlarda yükseliyor''

Durak Fındık A.Ş Yönetim Kurulu Üyesi Kadir Durak;''Üretici bilinci arttıkça,fiyat bilinci de doğal olarak oluşuyor''

Fındık sektörünün köklü firmalarından Durak Fındık A.Ş yönetim kurulu üyesi Kadir Durak '' 2015 yılında 733 bin ton rekoltenin beklendiği bir yılda fiyatlar iyi seviyede oluşuyorsa bu üreticimizin bilinçli olmasından kaynaklanıyordur.Görüldüğü üzere  fiyatları Türk fındık üreticisi yani malın sahibi olan Türk fındık köylüsü belirliyor ''diye konuştu.

 Durak Fındık A.Ş yönetim kurulu üyesi Kadir Durak fındık sektörü ve Durak fındık hakkında şu açıklamalarda bulundu.

''Fındık fiyatlarını malına sahip çıkan Türk fındık köylüsü belirliyor''

Rakamlara bakarsanız 2009 yılından itibaren ülkemizde tüm ezberler bozulmuş her yönden büyük bir değişim yaşanmış ve yaşanmaya devam ediyor.Rakamlar çok açık gösteriyor’ki ülkemiz de serbest piyasa ekonomisine geçtiğimiz 2009 yılından itibaren, ülkemize rekor seviyede döviz miktarı 

girdisi ve en fazla ihracatın yapıldığı yıllar olarak tarihe geçti.Rakamlar çok açık olarak şunuda gösteriyor;Üreticimiz serbest piyasa ekonomisinde çok daha fazla kazanmıştır,kazanmaya da devam ediyor.Fındık fiyatlarının düşmeside yükselmeside tamamen üreticimiz sağlamaktadır.Fındık fiyatlarını malına sahip çıkan Türk fındık köylüsü belirliyor.Bu sebeble sanayicilerimize,ihracatcılarımıza zaman zaman haksız eşletiriler yapılıyor.Bunların doğru olmadığını çok açık bir şekilde kamoyu görmüştür.Üreticimiz aynı zamanda  Cumhuriyet tarihinin en yüksek destekleme ödemelerini almıştır ve almayada devam ediyor.Bu destekler üretici için son derece önem arz etmektedir.

2023 ihracat hedefimiz için Türkiye olarak 1 milyon ton kabuklu fındık üreten bir ülke olmalıyız.Bunun için ülkemiz fındık dikim sahalarında verimi ve kaliteyi artırarak ,ülkemiz genelinde başlatılan verimlilik projelerine  destek olmalıyız. Eğer gereken üretim çalışmalarından başarılı sonuçlar çıkaramazsak yakın gelecekte Gürcistan olmak üzere birçok ülkeler tehlike oluşturabilir.

Türkiye’nin en büyük ilk 500 firması arasına üretimden satışlara 605.549.225 ciro yaparak 155'inci sıradan giren Durak Fındık A.Ş'nin 2015 yılı ciro hedefi 1 milyar .Konuyla ilgili açıklamlarda bulunan Durak, istikrarlı bir şekilde sürekli büyümekteyiz dedi.

Durak''Bu sezonun ilk 6 aylık kısmında 450 milyon TL Ciroya ve 105 milyon dolar ihracata ulaştık.''

Durak fındık A.Ş olarak yolumuza istikrarlı bir şekilde devam ediyoruz.2015 yeni sezon öncesi Batı bölgesinde yeni fındık kırma fabrikasını satın alarak büyüme hamlemizi sürdürmekteyiz. Durak fındık A.Ş olarak yeni yatırımlarla ilerliyoruz. 2015 yeni sezonu öncesi Batı bölgesinde yeni bir kırma fabrikası satın alarak bünyemizde ki fabrika sayısını 5’e çıkarmış olduk.Bünyemizde ki 5 fabrikanın kapladığı alan  130.000 m2, kapalı alan olarakda 55.000 m2 dir. Durak fındık olarak ' bu sezonun ilk 6 aylık kısmında 450 milyon TL Ciroya ve 105 milyon dolar ihracata ulaştık.Hedefimiz 2015 yıl sonunda Ciromuzu 1milyar yapmak . 

Durak Fındık A.Ş.'nin son 10 yılı'nın sürekli  yatırımla geçtiğini son 10 yılda büyüme adına 50 milyon üzerinde yatırım yaptıklarını ve bugün sektörün en büyüklerinden birtanesi olduklarına dikkat çeken Durak,açıklamalarına şöyle devam etti.

Durak Fındık A.Ş olarak çok önemli bir büyüklüğe ulaştık.Bünyemiz de 600 kişi istihdam etmekteyiz.Yeni yatırımlarımızla da  bu sayımızı 750 kişiye ulaştıracağız.Meyve vermeye devam ediyoruz ve bunun neticesinde yaşanan  birtakım sektörel olumsuz gelişmeleride normal karşılıyoruz.

Çocuk İşciliği Önlemek İçin Devamlı Proje Üretiyoruz.

Durak Fındık A.Ş olarak ülkemiz fındık sektöründe çocuk işciliği önlemek için her yıl bir proje üretiyoruz.Son olarak ''Çocuklar fındık bahçesine değil okul bahçesine'' projesini Ordu’nun 19 ilçesinde resim yarışması düzenleyerek hayata geçirdik.Bir önceki sezon da üreticimize kaliteli jüt çuvallar dağıtmıştık.Avrupanın en dikkat ettiği konularında başında gelen Çocuk işcilik konusunda her yıl proje üreten bir firma konumundayız.