Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

Dünya Standartlarında Diş Hekimliği Fakültesi..

Ordu Üniversitesinden Dev Proje

info@karadenizekonomi.com / 4.02.2015

Dünya Standartlarında Diş Hekimliği Fakültesi..

Fiziki alanda gerçekleştirmiş olduğu çalışmalara bir yenisini daha ekleyerek dev adımlarla gelişimini sürdüren Ordu Üniversitesi; 14.05.2014 tarihinde ihalesi gerçekleştirilen, 03.12.2014 tarihinde yapım sözleşmesi imzalanan ve 08.12.2014 tarihinde yer teslimi yapılan Yeni Diş Hekimliği Fakülte binasının inşaat çalışmalarını Ocak ayı içerisinde başlattı.

Dev Proje'nin Toplam Maliyeti 18.250.000,00 TL

Ordu Üniversitesi(ODÜ) Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç Ordu’ya dünya standartlarında Diş Hekimliği Fakültesi yapılacağını, bu fakülte ile hem öğrencilerin hem de vatandaşların daha iyi hizmet alacağını söyledi.
Kurulduğu günden bu yana akademik alandaki çalışmalarının yanı sıra halka hizmet noktasında da önemli projelere imza atan ve Ordu’da dünya standartlarında bir üniversite vizyonu çizen Ordu Üniversitesi, daha kaliteli bir eğitim ve hizmet sunmak için fiziki yapılanmada da hız kesmiyor. Ordu Üniversitesi, geçtiğimiz yıl temeli atılan Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi ile Ziraat Fakültesi binalarını bitirme noktasına gelirken, şimdi de Ordu’ya yakışacak şekilde dünya standartlarında Diş Hekimliği Fakültesi’nin temelini atarak kısa süre içerisinde üçüncü fakülte binasını da hayata geçiriyor.


OCAK 2017’DE BİTECEK


Fiziki alanda gerçekleştirmiş olduğu çalışmalara bir yenisini daha ekleyerek dev adımlarla gelişimini sürdüren Ordu Üniversitesi geçen yıl ihalesi yapılan ve 2014 yılının sonunda yapım sözleşmesi imzalanan yeni Diş Hekimliği binasının çalışmalarına başladı. ODÜ Cumhuriyet Yerleşkesi’nde Tıp Fakültesi karşısında 12 bin 400 metrekare kapalı alan üzerine toplam 4 blok olarak tasarlanan projenin, ilk olarak zemin etüdü için güçlendirme çalışmaları gerçekleştiriliyor. Toplam 18 milyon 250 bin TL ihale bedeli olan dev projenin Ocak 2017 tarihinde bitirilerek hizmete açılması planlanıyor.


MODERN BİR BİNA İNŞA EDİLECEK


Ordu Üniversitesi Cumhuriyet Yerleşkesi içerisinde yapımına başlanan yeni Diş Hekimliği Fakülte Binası, modern mimari yapısının yanı sıra işlevsel anlamda da teknolojik imkanlar ışığında Ordu halkına en iyi ve kaliteli hizmeti sunmak anlayışı ile tasarlandı. Hasta ve çalışanların konfor ve refahının ön planda tutularak her türlü imkanın düşünüldüğü yeni fakülte binasında, 2 adet ağız, diş ve çene radyolojisi kliniği, 1’er adet pedodonti kliniği, periodontoloji kliniği, ortodonti kliniği, diş hastalıkları ve tedavisi kliniği ve protetik diş tedavi kliniği bulunacak. 8 adet görüntüleme merkezi, 8 adet hasta bekleme salonu, 3 adet ameliyathanenin de olacağı ODÜ Diş Hekimliği Fakülte binasında ayrıca 40 adet öğretim görevlisi odası, 8 adet öğretim üyesi kliniği, 2 adet sığınak, 2 adet mescit, 2 adet abdesthane, 5 adet derslik, 1 adet bilgisayar odası, 8 adet laboratuvar, 9 adet seminer salonu, 2 adet kafeterya ve 1 adet kütüphane de yer alacak.


"BÖLGEDE LİDER OLACAK"


Yeni yapılacak olan fakültenin bölgede lider konuma geleceğini aktaran Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, "Üniversite olarak her geçen gün nitelikli büyümemizi devam ettirmekte ve fakültelerimize bir yenisini daha ekleyerek hem öğrencilerimize çağdaş bilimin gerektirdiği bilgi ve uygulamaların en iyi şekilde öğretilmesinde yardımcı olacak hem de en gelişmiş yöntem ve tekniklerle Ordu ilimizde toplumun ağız ve diş sağlığının korunmasında hizmet verecek Diş Hekimliği Fakültemizi kampüs alanımıza kazandırmak için ilk adımı atmış bulunmaktayız. Kampüs alanımız içerisinde şuanda devam etmekte olan 3 inşaatımızdan biri olan Diş Hekimliği Fakültemizle; öğrenci sayımızda, akademisyen sayımızda ve buna paralel olarak da tedavi edilen hasta sayısında büyük bir artış yaşanacak ve Üniversitemiz ağız ve diş sağlığı alanında yaptığı çalışmalarla da ülkemizde ön plana çıkmaya başlayacaktır. Bilim insanlarına özgür ve verimli çalışma altyapısı ve ortamı sunarak, bilimsel bilginin üretimini hızlandırmak, bu bilgi ışığında bölgenin ve çevre illerin ihtiyaçları doğrultusunda kaliteli sağlık hizmeti sunmak amacıyla oluşturulan çalışmalarımız her geçen gün yenilik ve gelişim içerisinde devam edecektir. Mevcut Diş Hekimliği Fakültemizin 2017 yılının başlangıcında bitirilmesini planladığımız ve 2017-2018 eğitim-öğretim döneminde faaliyete geçeceğini düşündüğümüz yeni fakülte binamızın tüm Ordu halkına şimdiden hayırlı olmasını diliyor ve emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum" diye konuştu.