Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

Doğu Karadeniz Bölgesinde ki Üreticimizin Daha Fazla Desteklenmesi Gerekir

''2014 yılı Fındık İhracatımızın 220 Bin Ton Olacağını Düşünüyorum''

info@karadenizekonomi.com / 30.12.2014

Doğu Karadeniz Bölgesinde ki Üreticimizin Daha Fazla Desteklenmesi Gerekir

Fındık sektörünün köklü firmalarından Poyraz&Poyraz A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Poyraz Türkiye olarak  fındık üretimin de dünya üretiminin % 75 ihtiyacını karşılayan  lider bir ülkeyiz diyerek şu açıklamalar da bulundu.

Doğu Karadeniz Bölgesinde ki Üreticimizin Daha Fazla Desteklenmesi Gerekir

''Fındık sektöründe üreticimizin bahçeye bakması ve daha fazla verim alması için özellikle Doğu Karadeniz bölgesinde ki üreticimizin  daha fazla desteklenmesi gerekiyor. Bizim üreticinin de Italya da olduğu gibi dönümün den  250 -300 kilo alacak verime ulaşması gerekir. Doğu Karadeniz Bölgesinde bu verim çok düşük''dedi. 

Türk fındık sanayicisi'nin  dünyanın en  fazla ülkesine fındık ihracat yaptığına dikkat çeken Poyraz 2014 yılı fındık ihracatımızın ülke olarak 220 bin ton iç fındık  ihracatı olacağını düşünüyorum dedi ve sözlerine şöyle devam etti;

'' Ülkemiz de  son yıllar da ihracat sorunu değil üretim düşüklüğü yaşanmaktadır.  2014 senesi Doğu Karadeniz Bölgesinde yaşanan don sebebiyle özel bir yıl olmuştur.Yaşanan bu mağduriyete karşılık devletimiz üreticimize   dekar başına destekleme primleriyle destekliyor.Ama asıl önemli olan  bu desteklerin üretimi artırmaya yönelik ve bilinçli üretim noktasında kullanılmasını  sağlamalıyız''dedi.