Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

Biriken bütçe ile Karadeniz Bölgesi tanıtılacak

KATİD Başkanı Toktaş, Türkiye geneli bütçesinde 200 Milyon dolar, Karadeniz Bölgesi için ise 20 milyon dolar birikmesinin beklendiğini ve bu bütçenin tamamını Karadeniz Bölgesi için kullanmaya talip olduklarını söyledi.

info@karadenizekonomi.com / 18.12.2019

Biriken bütçe ile Karadeniz Bölgesi tanıtılacak

Karadeniz Turistik İşletmeciler Derneği Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Murat Toktaş,  Türkiye Turizm Tanıtım Ajansı Bölge Başkanlığı adaylığını Trabzon’da açıkladı. Trabzon Zorlu Grand Otel’de bir basın toplantısı düzenleyen Toktaş, Turizm Tanıtım Ajansı fonunda, Türkiye genelinde bütçesinde 200 Milyon dolar,  Karadeniz Bölgesi için  20 milyon dolar birikmesinin beklendiğini, bu bütçenin tamamını Karadeniz Bölgesi için kullanmaya talip olduklarını söyledi.

Varolan network ve altyapısıyla 18 ile hakim ve eşit mesafede olduklarını belirten Toktaş, ‘’ Seçimler 29 Aralık’ta Pazar günü Trabzon yapılacak. Bide adaylığımızın açıklanması için Trabzon’u uygun gördük. Bu seçimler şehir seçimi değil. 18 ilin dahil olduğu seçim olacak. Amacımız Türkiye Tanıtım Ajansındaki fonlardan bölgemizin ihtiyacı olan fonları şehirlerimize aktarmak. Diğer bölgelerde federasyon olarak tek aday belirlendi. Hemen hemen her bölgede tek aday var. Bizim orada yönetim kuruluna girmesinde tek aday olarak bakılan arkadaşlarımız mesai arkadaşlarımız. Orada da bölgemizle ilgili lobi yapıp istediğimiz oylamaları alabilecek durumdayız.  O yapıyı daha önce biliyor olmamız, seçilecek olan 9 kişinin tek aday olarak seçimlere girmesi, bizde uygun görülür orada ajansta yönetim kurulu üyeliğine dahil olursak bölgemizin ihtiyacı olan her şeyi meclisten geçirebileceğimizi ve bakanın onayına bırakabileceğimizi düşünüyoruz. Bizim bölgemizde 35 bin yatak kapasitesi var. Yüzde 10’u kadar imzayı toplamak gerekiyordu. Biz yönetim kurulu  ve illerdeki arkadaşlarımızla karar verdikten sonra  3 günde 9 bin yatak kapasitesi  imzası topladık. Hemen 3’üncü gün sonunda federasyonumuza yolladık’’ şeklinde konuştu.

‘’Biriken fon Türkiye’nin tanıtımı için kullanılacak’’

Toktaş, ‘’TÜRSAB üyelerinin 9 tanesi otelci. Burada fon birikiyor ve biriken bu para Türkiye’nin tanıtımı için kullanılacak.Yeni pazarlara açılma ihtiyacımız var. Doğu Karadeniz ile ilgili körfez pazarı ile ilgili uzun süre yol kat etmemiz mümkün değil. Tek pazara mahkum olmanın sıkıntısını yaşadık. Uçak düştüğünde Rusya’dan 4 milyon gelen turist sayısı 500 bine düştü. Bu Pazar arayışlarını yaparken maddi kaynağa desteğe ihtiyaç var. Bir yere gidip orada uzun süreli çalışma yapmak lazım. Uzun süreli yolculuk. Bu hem irade, hem istek, hem de bütçe istiyor. Trabzon bunların birçoğuna sahip. Bizde o projeleri maddi anlamda daha fazla finanse ederek, katkı sağlayarak bu şekilde katkı sağlarız. Turizm Tanıtım Ajansı için bu yıl kesintiler başladı. Karadeniz Bölgesinde 20 Milyon Dolar birikmesini bekliyoruz. Önümüzdeki yıl 150 milyon dolar, bir sonraki yıl 200 milyon dolar para birikebilir. Biz bölge olarak bakarsak bunun yüzde 10’u kadar kendi bölgemizle ilgili para birikeceğini tahmin ediyoruz. Bir iki ay sonra o veriler bize gelmeye başlayacak. Biz bölge olarak tamamını kullanmaya talibiz. Mümkün olursa daha büyük bütçeli bölgelerden, bölgemize para istiyoruz. Bizim gidecek çok yolumuz var. Marmara, Ege, Akdeniz belli bir seviyeye ulaşmıştır. Biz daha yolun başındayız. Kendimize düşen bütçeyle yetinmek istemiyoruz” dedi.