Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

Dijital pazarın iddialı ajansı

Televizyonculuk hayatında 20 yılı dolduran Muradiye Ergin, Neva Yapım Prodüksiyon Şirketi olarak dijital medya sektöründe Samsun’da ki ilk ve tek firma. Ergin’in yakın zamandaki hedefi Türkiye çapında bir şirket olup yurtdışında faaliyet göstermek.

info@karadenizekonomi.com / 14.05.2019

Dijital pazarın iddialı ajansı

Televizyonculuk hayatında 20 yılı dolduran Muradiye Ergin, Neva Yapım Prodüksiyon Şirketi olarak dijital medya sektöründe Samsun’da ki ilk ve tek firma. Ergin’in yakın zamandaki hedefi Türkiye çapında bir şirket olup yurtdışında faaliyet göstermek.

“Hedef yurtdışı’’

Televizyonculuk hayatında 20 yılı dolduran Muradiye Ergin, 11 yıl önce kurduğu Neva Yapım adlı prodüksiyon şirketiyle, kamu ve özel işletmelerin reklam ve tanıtım filmi, belgesel-görsel efekt, animasyon ve 3d modelleme, internet televizyonculuğunu yaparak sektörde yerini aldı. Gazetemize, yaptığı işin incelikleri anlatan Muradiye Ergin, “Prodüksiyon işini kabullendirmek son derece zor ve sıkıntılı bir süreçtir. Her geçen gün görselliğin önem kazanmasıyla bu iş tüm firmalar için önemli bir ihtiyaç haline geldi. Özellikle internet dünyası hayatımıza girdikten sonra kurumları ya da firmaları tanımak için internetten bilgi alma süreci başladı. Hızlı iletişim ve cep telefonları çıktıktan sonra prodüksiyon işleri biraz azalır gibi gözükse de pek de öğle olmadı. Çünkü özellikle kurumsal tanıtım filmlerinde özel çekimler, özel animasyon, efekt ve metinlerin hazırlanması gerekmektedir. Ve o kurumun kalitesi yaptırdığı prodüksiyonun kalitesi ile de paralel hale geldi.” ifadelerini kullandı.

“ÜLKE ÇAPINDA TANITIM FİLMİ ÇEKMEYİ BAŞARDIK”

100’ü aşkın özel firmanın yanı sıra çok sayıda kamu kurumuna da hizmet verdiklerini söyleyen Ergin, “Samsun’da faaliyet gösteren bir firma olarak pek çok algıyı değiştirmek için yaptığımız kaliteli işlerle farkımızı ortaya koyduk” derken “PTT Genel Müdürlüğü, Türkiye Şoförler Odası gibi resmi kurumlara hazırladığımız kamu spotları ve teknik İngilizce filmler ile ülke çapında tanıtım filmi çekmeyi başardık. Yaklaşık bir yıldır Business Channel Turk TV youtube kanalında “Muradiye Ergin ile Başarının Sırrı” programının yapım şirketi olarak da hizmet vermekteyiz. İşim benim için çok önemli. Günün 24 saatini işime odaklı yaşıyorum. Buna rüyalarım da dâhil… Dâhil derken rüyamda reklam metni yazdığımı biliyorum… Evet, profesyonel bir ekibiz ama amatör ruhumuzu ve heyecanımızı hiç kaybetmeden, her anımızı işimizi nasıl daha iyi yaparız, teknolojik gelişimleri firmamıza nasıl uyarlarız diye geçiriyoruz. Bu da Neva yapım olarak yaptığımız işin kalitesine yansıyor.” dedi.

“SAMSUN’DA İLK VE TEKİZ”

Gelecek konusunda net hedefler ortaya koyduğunu belirten Ergin, “Neva Yapım’ın prodüksiyon alanında Samsun’da ilk ve tek olma özelliğinin yanı sıra önümüzdeki yıllarda da hologram olarak Samsun’da ilkleri yapmaya başlayacak Hedef olarak da tüm ülkemizde bunu değerlendirmek istiyoruz. Zaman içinde tüm Türkiye’ye hitap eden bir prodüksiyon şirketi olacağız. Hatta en büyük hedeflerimizden biri yurtdışında da faaliyet göstermek olacak. Yabancı firmalarla çalışmayı hedeflerimiz arasına koyduk. Kaldı ki, gerek teknolojik altyapı, gerekse insan kaynakları konusunda yaptığımız yatırımlarla ve birlikte hareket ettiğimiz çözüm ortaklarımızla bu amacımıza doğru emin adımlarla ilerliyoruz. ” şeklinde konuştu.

“ARTIRILMIŞ GERÇEKLİK VE SİMÜLASYON TEKNOLOJİLERİ ÜZERİNDE ÇALIŞIYORUZ”

Muradiye Ergin “Endüstri 4.0 çağının gerektirdiği tüm dinamizm ve inovasyon bağlamında, artırılmış gerçeklik ve simülasyon teknolojileri düzleminde sürekli bir Ar-Ge çalışması içerisindeyiz. Özellikle Kuzey Karadeniz havzasındaki imalat ve inşaat sektörüne, artırılmış gerçeklik teknolojileri ve Simülasyon uygulamaları ile destek vermek istiyoruz. Bulunduğumuz bölgede henüz bu teknolojilere yönelik tam bir farkındalık gelişmiş değil. Biz bunu aslında bir fırsat bilerek, bölgemiz sanayisine bu teknolojileri sunmak istiyoruz. Ürün tanıtımlarından eğitime, medikal alana ve daha birçok alanda güçlü bir şekilde kullanılabilecek bu Endüstri 4.0 teknolojilerini bölgemizin kullanımına sunmakta kararlıyız. Bunun için sürekli bir Ar-Ge çalışması içerisinde olduğumuzu da belirtmek isterim.” diye konuştu. KARADENİZ EKONOMİ