Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

2014 Fındık Sezonun da En Çok Konuşulan Konu'' Üretim ''Oldu

​Senenin En Çok Dikkat Çeken Olayı İse Yükselen Fındık Fiyatlarıydı

info@karadenizekonomi.com / 19.12.2014

2014 Fındık Sezonun da   En Çok Konuşulan Konu'' Üretim ''Oldu
Rekolte Açıklamalarıyla Tepkileri Üstüne Çeken Kurum ise Ziraat Odaları Oldu.

 2014 Fındık sezonu boyunca  üretim,rekolte ve elbette tarihe geçicek fiyatlarla fındık  Türkiye'nin stratejik ürünü olarak yine en çok konuşulan konulardan birtanesiydi.

Özetle, üretimdeki düşüş nedeniyle fındıkta zorlu bir sezon yaşandı.

Yılın son  günlerini yaşarken fındık gündemin en önemli konularından bir tanesi olamaya devam ediyor.Konuyla ilgili açıklamada bulunan Düzce Ticaret Borsası Başkanı Karslıoğlu'' İyi bir pazarlama stratejisi  ile Türkiye 1 milyon ton fındığı rahatlıkla satabilir''diyerek 2023 hedefini rahatlıkla gerçekleştirebileceğimizi söyledi.

 Nurettin Karslıoğlu Fındık sektöründe 2014 sezonu düşük rekolte nedeniyle her yönüyle tarihe geçmiştir,diyerek fındık sektöründe arz ve talebe göre oluşan fiyatların herkese  saygı duyması gerektiğini belirterek şu açıklamalar da bulundu;

''Doğu Karadeniz Bölgesinde yaşanan don olayı çok rekolteli bir yılı düşük rekolteli bir yıla çevirmiştir.Bunun sonucunda arz ve talebe göre oluşan fındık fiyatları rekor seviyeye ulaşmıştır'' dedi.Karslıoğlu  serbest piyasa'nın önemine dikkat çekerek fındık sanayicisi , ticaret erbabı için 2014 fındık sezonu zor bir sezon olsada Türk Fındık sanayi olarak sonuna kadar serbest piyasa ekonomisinin arkasındayız şeklinde konuştu.

2014 sezonun da fındığ'ın karşısında ki en büyük tehlike olarak görülen üretim sorununa da değinen Karslıoğlu Üreticimiz 2009 yılından itibaren destekleme primlerle destekleniyor.Bu desteklerin üretimi artırmaya yönelik  kullanılmasını sağlayarak ülkemiz fındık dikim sahalarında verimi çok hızlı bir şekilde artırmalıyız dedi.

Karslıoğlu son olarak ;Türkiye’nin bundan sonra fındık üretimini sınırlandırmak değil, fındık üretimini artırması gerekiyor. İyi bir pazarlama stratejisi ve içerde tüketimin artırılması ile Türkiye 1 milyon ton fındığı rahatlıkla satabilir.  .Bu noktada Iyi tarım uygulamalarını verimi artırmak için başarıya ulaşmasını sağlamalıyız dedi.2014 fındık sezonunda rekolte açıklamalarıyla tepkileri üzerine çeken Ziraat Odaları hakkında ise ''işi fiyat değil üretim olmalıdır''şeklinde konuştu.