Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

Ferrero’dan 150 milyon TL’lik yatırım

Türkiye’de ilk fabrikasını 2013’te açmasının ardından fındık ve çikolata-şekerleme alanında 7 tesise ulaşan Ferrero Türkiye, 2019’da 150 milyon TL’lik yatırım yapacağını bildirdi.

info@karadenizekonomi.com / 21.06.2019

Ferrero’dan 150 milyon TL’lik yatırım

Ferrero Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Aldo Kslowski, Türkiye’de inişli-çıkışlı bir ekonomik ortam olsa da yatırım açısından büyük cazibe bulunduğunu, şirket olarak yatırımlar yanında, birleşme-devralmalar yoluyla da büyümeye kapılarının açık olduğunu vurguladı. Ferrero Fındık Genel Müdürü Bamsı Akın ise yaklaşık yüzde 60’ı grup içine olmak üzere Türkiye’den yurt dışına yaklaşık 500 milyon Dolarlık ihracat yaptıklarını, Türkiye’de verim ve kaliteyi artırıcı, izlemeye açık üretimi desteklemeye devam edeceklerini kaydetti.

Şirket olarak yatırımlarını sürdürmekte kararlı olduklarını söyleyen Aldo Kslowski,’’ Türkiye’nin genç nüfus, tüketim, stratejik konum nedeniyle her zaman yatırımcılar açısından dikkat çekici olduğunu belirten Kaslowski, “Yatırım için her zaman birleşme ve devralmaları da kullanmak mümkün. İnşallah uygun ortamda, hem fındık, hem çikolatada fırsatlar olursa değerlendiririz. İnişli-çıkışlı bir ekonomi olsa da Türkiye çok büyük potansiyeller taşıyor.’’ dedi.

‘’Küresel fındık ticareti yapıyoruz’’

Bamsı Akın Ferrero’nun kendisinin büyük bir fındık alıcısı olması yanında, küresel fındık ticareti de yaptığının altını çizerek, Türkiye’nin bu nedenle büyük önem taşıdığını kaydetti. 2019 sezonunda şu ana kadar koşulların olumlu olduğunu belirten Bamsı Akın, Temmuz ayında da hava koşullarının fındık için uygun olması halinde rekoltenin yükseleceğini kaydetti. Küresel gıda trendlerinin değiştiğini, sürdürülebilirlik, kaliteli ürün, değerli tarım, izlenebilirlik ilkelerinin öne çıktığını belirten Bamsı Akın, “Amacımız Türkiye’de fındığın konumunu güçlendirmek. Bu yaklaşıma uygun çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.