Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

Palandöken: Tüm kredi borçları 22'ye ötelenmeli

Esnaf uzun süredir de borçlandığını ve borçların tekrardan yapılandırıldığını belirten TESK Başkanı Bendevi Palandöken, "Bu borçların vadesi geliyor. Bunun için esnafı ayağa kaldıracak faizsiz kredi desteğine ihtiyaç var. Öte yandan var olan tüm kredi borçları, doğrudan faizsiz olarak 2022'ye ötelenmeli." dedi.

info@karadenizekonomi.com / 19.02.2021

Palandöken: Tüm kredi borçları 22'ye ötelenmeli

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, esnafın önemli bir kısmının yaklaşık bir yıldır müşterilerini ağırlayamadığını ifade etti. Palandöken, mart ayından itibaren planlı bir şekilde gerçekleştirilecek kademeli normalleşme döneminin esnaf ve sanatkarlar için çok mühim olduğunu söyledi.

Pandemi döneminin biraz daha hafiflemesi ve aşılamanın yapılması gibi önlemlerden sonra sıranın iş yerlerinin açılmasına geldiğini belirten Palandöken, birtakım sektörlerde açılıştan önce hazırlık yapılması gerektiğini ifade etti.

Kademeli normalleşme sürecinin iller çerçevesinde salgının daha hafif olduğu yerlerden başlayacağını işaret eden Palandöken, bunun esnafın iş hayatına dönmesi açısından ciddi bir hamle olduğunu kaydetti.

“İş yerlerinin açılmasına yönelik tedbirler illerdeki hıfzıssıhha kurullarına bırakılıyor” diyen Palandöken, sözlerine şöyle devam etti: “Mart ayından itibaren atılacak adımlar çok önemli. Denetimler daha kolay olacak. Mesafe ve hijyen kuralları ile maske vb. gibi bulaşıcılığı azaltıcı önlemlerin denetlenmesi bu kurulca yapılacak. Bir an evvel iş yerlerinin açılmasını ve esnafa "Ayağa kalk kredisi" verilmesini öneriyorum. Bir yıldır esnafın elindeki avucundaki bitti. Esnaf uzun süredir de borçlandı. Borçlar tekrar yapılandırıldı. Bu borçların vadesi geliyor. Bunun için esnafı ayağa kaldıracak faizsiz kredi desteğine ihtiyaç var. Öte yandan var olan tüm kredi borçları, doğrudan faizsiz olarak 2022'ye ötelenmeli."