Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

Kadın yöneticiler en çok ‘İnsan kaynakları ve finans’ bölümünde aktifler

“İş Dünyasında Kadın Yöneticiler 2021” başlıklı araştırmasına göre anket katılımcılarına yöneltilen “Şirketinizde üst yönetimdeki kadınlar hangi pozisyonlarda bulunuyor?” sorusuna katılımcıların yüzde 44’ü insan kaynakları cevabını verirken, yüzde 39’u CFO, yüzde 34’ü CEO/Yönetici Ortak cevabını verdi.

info@karadenizekonomi.com / 8.03.2021

Kadın yöneticiler en çok ‘İnsan kaynakları ve finans’ bölümünde aktifler

Grant Thornton, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 29 ülkeden 5 bine yakın şirketin katılımıyla “İş Dünyasında Kadın Yöneticiler 2021” başlıklı bir araştırma gerçekleştirdi.

Türkiye’den katılan şirketlerin verdiği bilgilere göre, kadın yöneticilerin en aktif olduğu roller insan kaynakları ve finans oldu. Anket katılımcılarına yöneltilen “Şirketinizde üst yönetimdeki kadınlar hangi pozisyonlarda bulunuyor?” sorusuna katılımcıların yüzde 44’ü insan kaynakları cevabını verirken, yüzde 39’u CFO, yüzde 34’ü CEO/Yönetici Ortak cevabını verdi. Araştırma sonuçlarına göre, Türkiye’de cinsiyet dengesini iyileştirmek ve korumaya yönelik öncelikli stratejilerin başında yüzde 37'yle katılımcı bir kültür yaratmak geldi. Onu yüzde 35’le yönetim seviyelerinde cinsiyet dengesi için hedefler belirlemek ve yüzde 34'le gelişim fırsatlarına eşit erişim sağlamak izledi. Araştırma sonuçlarını yorumlayan Grant Thornton International Vergi Hizmetleri Global Lideri Francesca Lagerberg ise araştırmanın ilk kez gerçekleştirildiği 17 yıl öncesindeki yüzde 19’luk global ortalamanın yüzde 31’e varmış olmasının büyük bir gelişme olduğunu ifade etti. Lagerberg, güven verici bir şekilde, global katılımcıların yüzde 92'sinin kadın yönetici oranını artırmak konusunda bir niyet ve çaba içinde olduklarını beyan ettiklerini belirtti.