Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

Google, KOBİ ve esnafa 12 milyon dolarlık hibe sağlayacak

Google Türkiye, Dijital Dönüşümle Fark Yaratan Esnaflar Programı kapsamında KOBİ ve esnafa toplamda 12 milyon dolar hibe sağlayacak. 

info@karadenizekonomi.com / 30.12.2020

Google, KOBİ ve esnafa 12 milyon dolarlık hibe sağlayacak

Google tarafından Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Federasyonu (TESK) işbirliği, Ticaret Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi desteğiyle hayata geçirilen, KOBİ’leri pandemi koşullarında destekleyecek “Dijital Dönüşümle Fark Yaratan Esnaflar” programı tanıtıldı. İlgili kamu, kurum ve kuruluşları destekleri ve TESK işbirliğiyle hazırlanan ve dört temel bileşenden oluşan ve Covid-19 sürecinden en çok etkilenen ekonomik aktörler olan esnaflara yönelik Google Türkiye’nin hayata geçirdiği destek paketinin amacı küçük işletmelerin dijital becerilerle donatılarak, olağanüstü durumlara karşı daha dirençli hale gelmesini sağlamak.

Dijital Dönüşümle Fark Yaratan Esnaflar Programı içerdiği toplam 12 milyon dolar değerindeki hibe, finansman, reklam kredileri ve “Google Türkiye Dijital Platformu” ile esnaf ve KOBİ’leri pandemi koşullarına dayanıklı hale getirip yarının güçlü ve rekabetçi işletmeleri olmalarına yardımcı olmayı hedefliyor.