Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

‘Seçkin’ler dönemi başlıyor

5 trilyonun üzerindeki maliyetiyle yeni eğitim öğretim yılında hizmete başlaması planlanan Seçkin Bilim Koleji 14 kişilik sınıflarında 550 öğrenci kapasitesiyle 40’ın üzerinde kişiye istihdam sağlayacak.

info@karadenizekonomi.com / 23.07.2019

‘Seçkin’ler dönemi başlıyor

1995 yılında kurulan 6 binasında 56 kişiye istihdam sağlayan Seçkin Kadro Dershanesi 2015 yılında dershanelerin kapanma sürecinin gündeme gelmesiyle birlikte yoluna Seçkin Özel Eğitim Kursu olarak devam etmeye başladı. Bugün bünyesinde 1000 öğrencisi bulunan Özel Eğitim Kursu yeni dönemde Bilim Koleji ile birlikte Seçkin Bilim Kolejini hayata geçirmeye hazırlanıyor. Gelecek nesillerin eğitimine katkı sağlamak onları başarıya ulaştırmak amacıyla bu yola çıktıklarını belirten Seçkin Özel Eğitim Kursu Müdürü Recep Azaklı, “Ordu’da istikrarlı bir şekilde başarılar sağlamış, bu uğurda, çağdaş eğitimi rehber edinmiş bizler,  her branşta tecrübeli, teknolojiyi aktif kullanabilen, iletişim kabiliyeti yüksek öğretmen kadromuzla yeni başarılara imza atmak için geliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Yeni alternatifler aramaya başlamıştık

6 ay önce özel öğretim kurslarının kapatılacağı haberi ile birlikte Seçkin Bilim Kolejini açmaya karar verdiklerini dile getiren Azaklı, “ Kursların kapatılacağı yönündeki haberlerden sonra kendimize yeni alternatifler aramaya başladık bu bağlamda okul açma fikri bize mantıklı geldi. Bir fizibilite çalışması yaptık ama maddi yönden hazır olmadığımızı gördük. Bilim Lisesi ile irtibata geçtik ve bu Koleji ortak kurma kararı aldık. Böylece Seçkin Bilim Koleji doğmuş oldu.” dedi.

4 ayda 5 trilyonluk yatırım

Şu ana kadar 5 trilyonun üzerinde para harcadıklarını vurgulayan Azaklı, “ Mart ayında okul açma kararını verdik. Bu sürecin 1 Eylül’de bitmesi gerekiyor o yüzden çok hızlı hareket ediyoruz. Şu ana kadar harcanan para 5 trilyonun üzerinde.  Fen ve Anadolu Lisesi olarak hizmet vereceğimiz kurumumuzda 40’ın üzerinde kişiye istihdam sağlayacağız. Sınıf mevcudu sayımız 14 ile 18 arasında değişecek. Laboratuvardan,  spor salonuna, modern bir okulda ne varsa aynısı bizim lisemizde de mevcut.  Hedef öğrenci sayımız 550 civarında neredeyse bu sayıya ulaştık 500’e yakın öğrenci kayıt yaptırdı” diye konuştu.

“Eğitim kalitesinin artmasıyla ekonomik anlamda iyileşme göstereceğiz”

Son olarak Ordu eğitim anlamında ilerleme gösterdiğine değinen Azaklı, “Liseye geçiş sınavında güzel başarı elde edildi. 485’in üzerinde puan alan 250’den fazla öğrenci var. 6 tane il birincisi çıktı bunlar Ordu için güzel başarılar. Eğitim kalitesinin artmasıyla birlikte ekonomik anlamda iyileşme göstereceğiz. Biz bu bağlamda elimizden geleni yapıyoruz ama burada asıl sorumluluk öğrencinin, bir çocuğun başarısında yüzde 10 veli, yüzde 10 bizim gibi kurumların, yüzde 10’da okulun payı vardır. Geri kalan yüzde 70’lik kısım çocuğa ait. Çocuk eğer çalışmazsa biz ne kadar emek harcarsak katkı sağlayamayız. Bu anlamda bizim yaptığımız en önemli şey öğrenciyi çalışması için motive edip hem motivasyon hem de akademik olarak sınava hazırlamak.” değerlendirmesinde bulundu. NAZAN BEDİR/KARADENİZ EKONOMİ