Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
10.11.2024

Giresun Üniversitesi’nde uygulamalı eğitim dönemi

Giresun Üniversitesi’nde 2019-2020 öğretim yılından itibaren öğrenciler en az 16 hafta süreli olmak üzere bir yarıyıl işletmelerde uygulamalı eğitim görecekler.

info@karadenizekonomi.com / 25.09.2019

Giresun Üniversitesi’nde uygulamalı eğitim dönemi

Giresun Üniversitesinde 23 Eylül 2019’da dersler başlamasıyla, Giresun Üniversitesine bağlı 13 meslek yüksekokulunda okuyan 14 bin öğrenci için yeni bir döneme girildi. 2019-2020 öğretim yılından itibaren öğrenciler en az 16 hafta süreli olmak üzere bir yarıyıl işletmelerde uygulamalı eğitim görecekler. Dönemin başlaması ile birlikte işletmelerde işbaşı yapan öğrenci sayısı 1055 civarında. Gerek bu öğrenciler için, gerekse Şubat ayında başlayacak ikinci dönem (bahar dönemi) staja gidecek yaklaşık 2500 öğrenci için Türkiye genelinde 1116 işletme, 3924 stajyer kontenjanı ayrıldı. Stajyer öğrencilere işletmeler net asgari ücretin 1/3’ü kadar harçlık verecekler. Aylık 600 TL civarında olan harçlıkların üçte ikisi kadarı (400 TL.) devlet katkısı olarak işletmelere iade edilecek. Kamu kurumlarında öğrenciler öğle yemeği yardımından da faydalanabilecek. Staj nedeniyle ilden ayrılan ve kamuya ait yurtlarda kalan öğrenciler  bu süre için izinli sayılıp, geri döndüklerinde mevcut yurtlarında barınmaya devam edecekler.

 

‘’ Öğrenciler donanımlı ve nitelikli mezun olacak’’

 

Öğrencilerin zamanı iyi değerlendirmesini, işletme imkanları ölçüsünde kendilerini geliştirmelerini, bol bol uygulama yapmalarını isteyen Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yılmaz CAN, ‘’Bu uygulamadan üniversite olarak umutluyuz. Öğrenciler daha donanımlı ve daha nitelikli bir şekilde mezun etmeyi amaçlıyoruz. Devletimizin eğitim öğretime ayırdığı bütçeyi amacı doğrultusunda kullanmak zorundayız. Mezuniyet sonrası bir işsizler ordusu değil, nitelikleriyle, becerileriyle ve donanımlarıyla, aranan “ara eleman” mezun etmek  arzusundayız. Sanayi ve hizmet sektöründe nitelikli ara eleman ihtiyacı önemli oranda. Bu ihtiyaçları göz önüne alarak program açıp, müfredat geliştirdik. Niyetimiz mesleki eğitimin kalitesinin artırmak. 3+1 adı verilen program kapsamında şu ana kadar iki bakanlık ve il düzeyinde 13 kurum ve kuruluş ile protokol yaptık’’ ifadelerini kullandı.’’