Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

Sarıgöl OSB’ye taşınacak

Giresun’da faaliyet gösteren Sarıgöl Konveyör Sistemleri firması imalatının yüzde 80’ini ihracat ediyor.

info@karadenizekonomi.com / 5.03.2019

Sarıgöl OSB’ye taşınacak

Giresun’da faaliyet gösteren Sarıgöl Konveyör Sistemleri firması imalatının yüzde 80’ini ihracat ediyor. Şirket Genel Müdürü Semih Sarıgöl, OSB’den yer talebinde bulunduklarını, talebin kabul edildiğini, yeni tesislerde kapasiteyi üç katına çıkaracaklarını söyledi.

2008 yılında kurulan ve Avrupalı üreticilerle rekabet eden Sarıgöl Konveyör Sistemleri mevcut imalat kapasitesini üç katına çıkaracak bir büyüme için OSB’den yer talebinde bulundu. Firma ortağı ve yöneticisi Semih Sarıgöl, “OSB’de yer başvurumuz vardı o onaylandı. İki yıl içerisinde 5-6 dönümlük  yeni yerimize yatırım yapıp taşınmayı düşünüyoruz. Böylece hem imalat kapasitemiz artacak, hem de istihdam sayımız artacak” dedi.

Ne üretiyor, kimlere satıyor?

“Konveyör imal ediyoruz. Bu konveyörler talaşlı imalat yapan fabrikalarda imalat sonrası meydana gelen talaş çapakların metal çapakların taşınması, tahliyesi için kullanılan makinelerdir. Sadece konveyör üretmiyoruz, ana ürünümüz konveyör. Bizim işimiz o talaşların fabrikalarda bertaraf edilmesi, tahliyesi, içindeki yağın alınması kurutulması. Müşterilerimiz yine fabrikalar. Bu fabrikalar metal düzeni üretimi yapan fabrikalar. Bunlar otomotiv olabilir, sanayi olabilir, havacılık olabilir sağlık sektörü olabilir, beyaz eşya olabilir. Bir yerde metal ürün üretimi varsa biz oraya mal satabiliriz yani.”

İç pazarda Pazar lideriyiz.

“Firmamız kendi alanında iç pazarda lider konumunda. Onun dışında ihracatımız Avrupa ağırlıklı olarak yüzde 90’ı Avrupa diyebilirim. Biz işletme olarak öncelikle tasarrufa gittik, çok ciddi bir şekilde tasarrufa gittik. Ama dövizdeki artış bize büyük anlamda olumlu anlamda yansıdı. Maliyetlerimizde artış oldu ama tabi biz döviz üzerinden fatura kesen bir firma olduğumuz için yüzde 80’i ihracat. Kurdaki artışın bize yararı daha fazla oldu.”

Ar-Ge merkezi kuracağız

“Zaten genç bir ekibimiz var. Zaman zaman paslaşıyoruz. Yeni OSB’de yapacağımız yatırımda Ar-Ge merkezi kurmak istiyoruz burada. Henüz hiç olmayan bir şey. Kapasiteye yetecek çalışacak teknik ekibimiz var. Burada tabi şartlar olmadığından bu işi yeni fabrikaya bırakmışlar. Yeni fabrikada Ar-Ge merkezi kurmak istiyoruz.”  KARADENİZ EKONOMİ