Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

​Sarıgöl Konveyör hedef büyüttü!

Makine sektöründe 20 yıllık bir geçmişe sahip olan Sarıgöl Konveyör Yönetim Kurulu Başkanı Semih Sarıgöl, Bulancak Organize Sanayi Bölgesi’nde onaylanan yeni yerlerinde istihdam sayısını iki katına çıkarmayı planladıklarını söyledi.

info@karadenizekonomi.com / 10.10.2018

​Sarıgöl Konveyör hedef büyüttü!

Türkiye’deki Pazar liderliğini önce Avrupa’ya sonra da dünyaya taşımayı öncelikli hedef olarak gören Sarıgöl Konveyör, Bulancak Organize Sanayi Bölgesi’ndeki yeni fabrikanın faaliyete geçmesiyle kapasite artışına hazırlanıyor. Sarıgöl Konveyör Yönetim Kurulu üyesi başarılı sanayici Semih Sarıgöl, Karadeniz Ekonomi Gazetesi’ne yaptığı açıklamada, yeni OSB’nin kendilerine yeni hedefler açacağına inandığını belirtti. Sarıgöl, “Şu anda gerek mavi yakalı olsun gerekse beyaz yakalı, toplam 75 kişilik bir istihdama sahibiz. Yaklaşık 1 ay önce Bulancak Organize Sanayi Bölgesi’ndeki yerimiz onaylandı. Mevcut yerimizde 2 bin metrekare alanda üretim yaparken 11 bin metrekarelik bir arazide 5 bin metrekarelik bir alanda yatırım planlıyoruz. Burada hedefimiz iki yıl içinde istihdam kapasitemizi 150 kişiye çıkartmak. Bu konudaki düşüncelerimizi ilettiğimiz başta eski bakanımız Nurettin Canikli olmak üzere, OSB başkanımız Bahadır Mete Yılmaz’a Bulancak TSO başkanımız Ali Fatoğlu’na ve katkıda bulunan diğer isimlere teşekkür ediyoruz. Bizim hedef ve hayallerimiz hep daha fazlası için oldu. Ve bunu başaracağız” ifadelerini kullandı. Türkiye’de pazar lideri konumlarını Avrupa ve Dünya’ya taşımak için çalışacaklarını söyleyen Sarıgöl, “Yurt dışında rakiplerimiz var. Almanlar, Amerikalılar ve İtalyanlar var. Biz şu anda Avrupa liginde sözü geçen bir firmayız. Zaman zaman ilk üçte yer almaktayız. Hedefimiz Avrupa’da birinciliği yakalamak. Bulancak OSB adımıyla bu hedefimize daha kısa sürede yaklaşacağımıza inancım tam. Bu alanda çok dinamik bir ekibimiz var. İyi bir mühendis kadromuz ve diğer çalışan kategorisinde de işe hevesli ve hakim ekibimizle dünyanın ilk üç firması arasına girmenin çabasını gösteriyoruz” dedi. 2008 yılından bu yana Sarıgöller Konveyör ihracata yönelik bir gelişim gösterdiklerini kaydeden başarılı sanayici, ülke ekonomisinin içinden geçtiği konjonktürün ihracat ile aşılabileceğine işaret etti. “ Çünkü yaptığınız iş çok değerli, yurt dışından döviz getiriyorsunuz. Böylece hem ülke ekonomisine hem de bölge ekonomisine katkı sağlıyorsunuz.” Diye konuşan Sarıgöl, iş tanımını da şu sözlerle özetledi: “Konveyör aslında çok genel bir kavram. Bizim üretim yaptığımız bir ürün marketlerde ya da havalimanlarında karşımıza çıkabiliyor. Marketlerde ürünleri taşıyan bir konveyördür, havalimanında valizleri taşıyan da. Hatta inşaat sektöründe de konveyör kullanılır. Bir de talaş konveyörü var. Asıl uzmanlık alanımız da odur. Metal üzerine imalat yapan sanayi firmalarının yani silah sanayi olabilir otomotiv, havacılık ya da sağlık sanayi olabilir. Yani, herhangi bir metal üzerine imalat yapan firmaların imalat sürecinde oluşan talaş atıkları ve çapaklarını bertaraf etmek için bizim yaptığımız konveyörlere ihtiyaç duyulmaktadır. Bu anlamda firmalara çözümler sunan bir kuruluşuz.”

Türkiye pazarının lideri konumundaki Sarıgöl Konveyör, üretim kapasitesinin yüzde 80’lik kısmını ihracata ayırarak ülke ekonomisine önemli bir döviz girdisi sağlıyor. Almanya, Finlandiya, Hollanda, Bulgaristan, Slovenya, Macaristan, İran dışında zaman zaman ABD ve Rusya’ya yaptığı ihracatla göz dolduruyor. KARADENİZ EKONOMİ