Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

Samsun'a 29 katrilyonluk yatırım

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, ''Samsun Batı Çevre Yolu projesinin çalışmalarının startı veriliyor'' dedi.

info@karadenizekonomi.com / 4.03.2019

Samsun'a 29 katrilyonluk yatırım

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, ''Samsun Batı Çevre Yolu projesinin çalışmalarının startı veriliyor'' dedi.

‘’29 KATRİLYONLUK YATIRIM’’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Son 17 yılda Samsun'a 29 katrilyonluk yatırım yaptık. Evlatlarımız bizim gibi 60-70 kişilik sınıflarda okumasın diye 4 bin 832 adet derslik yaptık. İkinci devlet üniversitesini Samsun Üniversitesini kazandırdık. 8 bin 865 kişilik yurt binası açtık. Bu yıl içinde Çarşamba, Kavak ve Alaçam ilçelerinde bin kapasiteli yurt binası açacağız. Birkaç yıla kadar Samsun, Tekkeköy ve Terme'de 4 bin 550 kişi kapasiteli yurt açacağız. Samsun'u birbirinden önemli spor tesisleri ile ilmek ilmek işledik. 13 ilçemize gençlik merkezi yaptık. İnşallah Samsun'da eski stadın yerine Millet Bahçesi ve Kıraathanesi inşa edeceğiz. Gençlerimiz ders çalışacak, kek yiyecek. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza 2,7 katrilyon lira yardım yaptık. Sağlıkta 250'şer yataklı Bafra ve Çarşamba hastanesi başta olmak üzere 35 tesis kazandırdık. Toplam 7 sağlık tesisinin yapımı devam ediyor. 900 yataklı Samsun Şehir Hastanesi ve diğer hastanelerin ihale süreci devam ediyor.'' dedi.

‘’ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR’’

İmar barışı ile 155 bin Samsunlunun sıkıntısını çözdüklerini belirterten Erdoğan, ''Şehir merkezinde hizmet verecek 5 atık su tesisinin yapımı devam ediyor. Samsun'da İstinaf mahkemesini faaliyete geçirdik. Samsun, batı çevre yolu projesinin çalışmalarının startı veriliyor. Hayırlı olsun. 120 km olan bölünmüş yolu 309 km'ye çıkardık. Samsun'daki 15 köprü ve viyadüğü, iki çift tüp tüneli tamamladık. Köprüleri, kavşakları ve bağlantı yollarını bu yıl bitiriyoruz. Çarşamba-Ayvacık ve Asarcık-Kavak yolları arasındaki muhtelif kesimleri birkaç yıl içinde bitiriyoruz, Samsun Batı Çevre Yolu projesinin çalışmalarının startı veriliyor. Hayırlı olsun. 120 km olan bölünmüş yolu 309 km'ye çıkardık. Samsun'daki 15 köprü ve viyadüğü, iki çift tüp tüneli tamamladık. Köprüleri, kavşakları ve bağlantı yollarını bu yıl bitiriyoruz. Samsun-Sivas arasındaki tren yolunun modernizasyonunda sona geldik. Samsun-Amasya-Çorum-Kırıkkale hızlı tren hattının proje çalışmaları devam ediyor. Böylece Samsun'un İç Anadolu ve Mersin limanıyla bağlantısı olacak. 2003'te 175 bin olan Çarşamba Havalimanı şimdi 1 milyon 750 bin oldu. Tekkeköy'e tersane inşa ettik. Samsun'a 8 baraj inşa ettik. Samsun şehir merkezinin içme suyu ihtiyacını çözdük. Diğerleri gelip ne anlatıyor burada? 26 adet taşkın koruma tesisinin yapımı devam ediyor.'' ifadelerini kullandı.