Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

6 bin 290 paket sebze tohumu

Giresun'da yayla sebzeciliğinin geliştirilmesi için sebze tohumu dağıtıldı.

info@karadenizekonomi.com / 11.02.2019

6 bin 290 paket sebze tohumu

Giresun ilinde yüksek rakımlı kesimlerde sebzeciliğin geliştirilmesi amacıyla çiftçilere sertifikalı sebze tohumu dağıtımı hakkında İl Tarım ve Orman Müdürü Dr. Muhammet Angın şu açıklamayı yapmıştır:

“İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüzce yürütülen ve Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) tarafından finanse edilen, Giresun İli Kırsal Gelir Kaynaklarının Çeşitlendirilmesi Projesi (GİRKAP) kapsamında; yayla sebzeciliğinin geliştirilmesi, kışlık sebzelerin yaz aylarındaki arz darlığının azaltılması, bu aylarda da sebzelerin temin edilmesini kolaylaştırmak amacıyla yüksek rakımlı bölgelerde 2018 ve 2019 üretim sezonlarında toplam 644 kg (6 bin 290 paket) muhtelif sebze tohumu dağıtımı gerçekleştirildi.

''TEKNİK EĞİTİMLER VERİLDİ''

İl Tarım ve Orman Müdürü Dr. Muhammet Angın;''Giresun’un yüksek rakımlı kesimlerinde özellikle yayla bölgelerinde, yöremize uygun sebze çeşitleri yetiştirilmekte ve yöresel pazarlarda oldukça rağbet görmektedir. Bu yıl çiftçilerimize dağıtımı yapılan sertifikalı tohumlar; brokoli, yeşil soğan üretiminde kullanılan kıska soğan, ıspanak, bezelye, marul, maydanoz, kara lahana, baş lahana, kırmızı lahana, semiz otu, pazı, havuç, turp, roka, tere ve dere otu’dur.'' şeklinde ifade etti.

Proje çerçevesinde günün gelişen teknolojilerine uygun daha az masraf ve emek harcanarak daha çok ürün elde edilmesini dile getiren Angın; ''çiftçilerimize gerekli teknik eğitimler verilmiştir. Yürütülen saha çalışmaları neticesinde ilk hasat geçtiğimiz yıl yapılmış olup, verim, kalite ve pazar değerinin yüksek olması nedeniyle umut verici sonuçlar alınmıştır. Ayrıca bölgemizde daha önce yaygın olarak yetiştiriciliği yapılmayan sebzelerin tanıtılması ve yaygınlaştırılması sağlanmıştır. Bu yeni çeşitler bölge çiftçilerimiz tarafından benimsenmekte ve yöresel pazarlarda oldukça rağbet görmektedir.”dedi.