Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

''İstihdamı iki katına çıkartacağız''

Samsun TSO’nun Ocak ayı meclis toplantısında 2018 yılı yönetim kurulu faaliyetleri oy birliği ile ibra edildi.

info@karadenizekonomi.com / 29.01.2019

''İstihdamı iki katına çıkartacağız''

Toplantıda ayrıca, 2018 yılının faaliyet raporu ve kesin gelir-gider bilançosu da oy birliği ile kabul edildi. Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, kendilerine verdikleri destekten dolayı meclis üyelerine teşekkür etti.

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Meclisi, 2019 yılının ilk toplantısını Meclis Başkanı Haluk Akyüz başkanlığında gerçekleştirdi. Toplantıda söz alan Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, iki toplantı arasında yürüttükleri çalışmalar hakkında meclis üyelerini bilgilendirdi. Başkan Murzioğlu, 2018 yılında oda üyelerinden gelen talepler doğrultusunda ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) vasıtasıyla ekonomiye, işletmelere güç kazandıracak pek çok faaliyetin uygulamaya alınmasını sağladıklarını, pek çoğunun da takipçisi olduklarını söyledi.

‘’SAMSUN’DA BÜYÜK SANAYİ ALANI YARATACAĞIZ’’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve çok sayıda bakanın katılımıyla geçtiğimiz günlerde Ankara’da gerçekleştirilen TOBB Türkiye Ekonomi Şurası hakkında da bilgi veren Murzioğlu, “TOBB'un ara ara yaptığı Türkiye Ekonomi Şurası'na geçtiğimiz pazartesi günü Sayın Cumhurbaşkanımız ve 7 bakan katıldı. Toplantıdan sonra, bir öncekinde olduğu gibi Cumhurbaşkanımız illerin ne kadar istihdam yapacağını bizlere sordu. Her il de sırayla kalkıp ne kadar istihdam yapacağını söyledi. Bizim şehrimizde 197 bin kişilik istihdam var. Biz geçen yıl, ‘10 bin kişiyi istihdam ederiz’ demişiz ve 12 bin kişiyi istihdam etmişiz. Şimdi bana orada sorduklarında, ben mevcut istihdamı muhafaza etmeye çalıştığımızı söyledim. Ama istihdamımızı iki kat artıracağımızı, bunun da bir bedeli olduğunu, bu bedelin de karşılığında Samsun'da 7 tane, 600, bin 800 dönümlük parça parça dağınık vaziyette organize sanayi bölgeleri olduğunu ve buralara istenilen ölçülerde yatırımcı çekemediğimizi ama Samsun merkezde bize büyük bir arsa topluluğu içerisinde organize sanayi bölgesi yapılırsa, biz istihdamın iki katına çıkarılacağını söyledim. Bunlardan birisi daha önce basına yansıyan, tersane alanının endüstriyel alana çevrilmesiydi. Bizim bin dönümlük tersane alanımız var ve atıl durumda. Burasının endüstriyel alana çevrilmesi söz konusu. Orada TİGEM arazisi arasında 2 bin 400 dönümlük de tarım dışı bir arazi var. Buranın birleştirilerek organize sanayi alanı yapılmasını Cumhurbaşkanımıza söyledim. O da 'Tamam biz arazileri verelim' dedi ama bakanlarla anlaşamadığımız bir iki anekdot var. Belki birbirimizi anlayamadık. Ama bir araya gelip üzerinde tartıştığımız zaman birbirimizi anlayacağımızı zannediyorum. Biz tarım arazisi olmayan araziyi, endüstri değil organize sanayi olmasını istiyoruz. Eğer bu olursa istihdamı iki katına çıkaracağımızı söyledim. Biz Samsun'a büyük bir sanayi alanı yaratmak için elimizden geleni yapıyoruz" diye konuştu.

‘’ 4 MİLYON 862 BİN 268 LİRA 23 KURUŞ TASARRUF’’

Ardından kürsüye gelen Samsun TSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Yiğit Tören ise, 2018 yılının 31 Aralık tarihi itibariyle gerçekleşen Oda’nın kesin gelir-gider bütçesiyle ilgili meclis üyelerini bilgilendirdi. Tören konuşmasında şunları söyledi:

“Değerli Meclis Üyesi Arkadaşlarım, 8 milyon 720 bin lira olarak öngördüğümüz Odamız bütçesi, 31 Aralık 2018 tarihi itibariyle; toplam geliri 10.975.220,26 TL, toplam gideri ise, 7.341.484,21 TL olarak gerçekleşmiştir. Gelir bütçemiz yüzde 125 oranında, gider bütçemiz ise, yüzde 84 oranında gerçekleşmiştir. 2018 yılı tahmini denk bütçesini malumlarınız olduğu üzere 8 milyon 720 bin lira olarak öngörmüştük. Ancak, gerçekleşen bütçe itibariyle oluşan gelir gider farkı olan 3 milyon 633 bin 736 lira 5 kuruş ve yine gider bütçesinde gözüken 1 milyon 228 bin 532 lira 18 kuruş Sabit Kıymet Gideri bilançonun aktifine ihtiyatlar hesabına aktarılmıştır. Başka bir ifadeyle 2018 yılı tasarrufumuz, 4 milyon 862 bin 268 lira 23 kuruş olarak kaydedilmiştir. Bütçemizin başarıyla gerçekleşmesi konusunda yönetim kurulumuza verdiğiniz desteklerden dolayı siz değerli meclis üyelerimize teşekkür ediyoruz. 2019 yılında da aynı başarıyı tekrarlayacağımız inancıyla hepinizi saygıyla selamlıyorum.”

Daha sonra ise, meclise sunulan 2018 yılının 31 Aralık tarihi itibariyle gerçekleşen Oda’nın kesin gelir-gider bütçesi ve Faaliyet Raporu oy birliği ile kabul edildi. Meclis ayrıca, yönetim kurulu 2018 yılı faaliyetlerini de oy birliği ile ibra etti. Tekrar kürsüye gelen Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, desteklerinden dolayı meclis üyelerine teşekkür ederken, 2019 yılının Oda ve camia adına yeni başarılar getirmesini temenni etti.