Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

GTSO'da dijital dönüşüm eğitimi

​Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin “Dijital Dönüşüm Hareketi” projesi kapsamında Giresun Ticaret ve Sanayi Odası üyelerine yönelik E-Ticaret ve E-İhracat Eğitimi düzenlendi.

info@karadenizekonomi.com / 12.01.2019

GTSO'da dijital dönüşüm eğitimi

Düzenlenen eğitime konuşmacı olara Dijital Dönüşüm, E-Ticaret ve E-İhracat Eğitimi düzenlendi. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin “Dıgıtal Dönüşüm Hareketi” projesi kapsamında Giresun Ticaret ve Sanayi Odası üyelerine yönelik düzenlenen eğitime konuşmacı o k TOBB E-Ticaret Merkezi Genel Koordinatörü Sami Altınkaya,E-Ticaret Merkezi Direktörü Mehmet Erdemi,3GEN Teknoloji CEO’su Ergin Özgen ve Eres Medya CEO’su Yılmaz Eres katıldı.

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası’nın ev sahipliğinde 09.01.2019 Çarşamba günü yapılan eğitimde konuşan TOBB E-Ticaret Merkezi Genel Koordinatörü Sami Altınkaya,”Dıgıtal Dönüşüm Endüstri 4.0 konuşulduğu günümüzde uygulama noktasında hedeflenen oranda değiliz. Türkiye olarak Endüstri 4.0 a geçmenin hedefinde planlamalar yaparken, bu işin mucidi Almanlar Endüstri 5.0 ı planlamaya başladı. Biz hala Endüstri 3.0 otomasyon sistemindeyiz. Bugün Almanya, Japonya, Çin, ABD gibi devletler insanların yaptığı işleri robotlara bırakmış, vatandaşlar için ise yeni meslekler (yazılım v.b.) oluşturmaktadırlar. Bizim Endüstri 4.0 a geçebilmemiz için bu süreçte teknolojik değişimi hızlandırmamız gerekmektedir.” dedi.

3GEN Teknoloji CEO’su Ergin Özgen ise, e-ticaretin önemine değindi. Özgen;” E-Ticaret son dönemde artan oranlarda talep görmektedir. Çin’de sadece 350 milyon kişi sanal ticaret uygulamalarının müşterisi durumundadır. Bugün ülkemizin bu alanda ticaret yapabilmesi gerekmektedir. Sadece ulusal ölçekte değil, uluslar arası ölçekte ticaret düşünülmelidir. Bugün üretmeden, sanal yapılar ile bu süreç yönetilebilmektedir. Bir ülkedeki girişimci sayısı o ülkenin gelişmişliği ile orantılıdır. E-Ticarette yer alabilmemiz için İngilizce bilmek ve yazılım yeteneğinizin olması kafidir.” sözlerini kullandı.

E-Ticaret Merkezi Direktörü Mehmet Erdemi ise, e-ticarette web sayfası ve ticari süreçleri bilgilendirmesini ardından Eres Medya Ceo’su Yılmaz Eres’te, sosyal medya ve e-ticaret üzerine sunum gerçekleştirdi.