Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

Günümüz dijital çağ

Türkiye Teknoloji Buluşmaları Trabzon’da yapıldı.

info@karadenizekonomi.com / 24.01.2019

Günümüz dijital çağ

Trabzon Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Ergan toplantıda yaptığı konuşmada teknolojinin sürekli gelişme gösterdiğini ve son yıllarda bu gelişmelerin gittikçe artış gösterdiğine vurgu yaparak şunları söyledi:


“Bu gelişmeye ayak uyduran ve teknolojiyi yaptıkları işe entegre edenler de her zaman birkaç adım önde olmuştur. Geçtiğimiz günlerde yayınlanan dünyanın en değerli 500 markasının ilk 5'ini sadece teknoloji firmaları oluşturmuştur.Listenin devamında da teknoloji markalarının sayısı oldukça fazladır. Çok eski tarihlerden günümüze kadar faaliyetlerini sürdüren büyük şirketler bunu sadece bilgi birikimlerine borçlu değildirler. Bu şirketler ellerinde bulunan bilgi hazinesini teknolojiyle en iyi şekilde harmanlayarak ürünlerini çağa uygun hale getirmişler ve bu şekilde uzun yıllar ayakta kalmışlardır. Var olan bilgimizi ve teknolojimizi geliştirerek üretim sürecimizin bir parçası haline getirdiğimizde son ürünümüz daha kaliteli, daha değerli ve daha getirili olacaktır. Çağımızın en önemli sektörlerinden olan tarımla teknolojiyi birleştirdiğimizde de kazanan bizim halkımız ve devletimiz olacaktır. Türkiye sahip olduğu güç ve imkânlarla bunu başarabilecek kaynaklara sahiptir.”

KOBİLER ve GENÇ GİRİŞİMCİLER DIŞA AÇILMALI..

TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu da dışa açılım politikasında en önemli konunun digitalleşme olduğunu belirterek, “Ülkenin ekonomik kriz yaşamaması adına hepimize düşen görev özellikle KOBİ’lerin ve genç girişimcilerin dışa açılmasıdır.Artık günümüz dijital çağ. Bunu hepimiz biliyoruz ama bu çağda önemli olan pazar olmak değil, başkalarının pazarına girmektir. Bu yapılan faaliyetlerin esası da budur. Burada hedef kitle KOBİ’ler, girişimciler ve genç girişimciler. Amacımız şehrimizde olduğu gibi bütün Türkiye'de, bütün şehirlerin dışa açılım politikasıdır. Dışa açılım politikasında da en önemli konu en basit ve en hızlısı dijitalleşmedir. Önemli olan bunları uygulamak ve hayata geçirmektir.” Diye konuştu.

GELECEKTE TİCARET ONLİNE OLACAK..


Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu da değişen ve hızla dönüşen bu yeni ticaret tarzına yazılım, sermaye ve tanıtım anlamında küçük ve orta işletmelerini de hazırlamak gerektiğini ifade ederek, “Hızla dijitalleşen dünyamız, sosyal medya ile iletişimde yaşanan baş döndürücü gelişmeler, ticaret tarzımızı da büyük oranda değiştirmiş durumda. Artık E-ticaret olarak ifade edilen yeni bir alış veriş mecrası aldı başını gidiyor. Online alışveriş olarak da ifade edilen E-ticaret artık ticarette belirleyici hale gelmiş durumda. Yaşanan gelişmeler, gelecekte ticaretin büyük oranda online bir hal alacağını açıkça göstermektedir. Dolayısıyla teknolojik gelişmelerle artık sınırların tamamen ortadan kalktığı dünya ticaret piyasasında sağlam bir yer edinebilmek için E-ticaret konusunda hazır olmak ve bu alanda güçlü bir şekilde var olmak durumundayız.”dedi.

TÜRKİYE’Yİ KARIŞ KARIŞ DOLAŞIYORUZ..

TOBB E-Ticaret Sektör Meclisi Başkan Yardımcısı Merter Özdemir ise Türkiye Teknoloji Buluşmalarının 65'inci konferansı ve 32’inci durağının Trabzon olduğuna değinerek, “Toplamda 65 konferans ile 79 bin 400 kişiye ulaşmışız. Derdimiz Türkiye'yi karış karış dolaşarak dijitalleşmenin önemini, E-ticaretin ve özellikle bundan sonra bizim için çok daha revaçta olan E-ihracatı konuşmaktır.”dedi.

KOBİ’LERE DİJİTAL DÖNÜŞÜM KONUSUNDA GENİŞ BİLGİLER VERİLDİ

Açılış konuşmalarının ardından Vodafone KOBİ Satış Bölüm Direktörü Yusuf Aysal’ın moderatörlüğünde “Başarılı KOBİ Örnekleri” başlığı altında düzenlenen birinci panelde Lider Gıda Satın Alma Müdürü Mehmet Tosun, Faydata Bilgi Teknolojileri CEO’su Kenan Altun, Karimex Gıda Genel Müdürü Emrah Albayrak ve Sabah Gazetesi KOBİ Editörü Metin Can, gelişen dijital sektörlerde yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgiler verdiler.

“Fintech’ler KOBI’lerde Dijital Dönüşümün Neresinde?”konulu ikinci panelde ise Akbank KOBİ Ürün Müdürü Turgut Çatalkaya moderatörlüğünde, Paraşüt Pazarlama Direktörü Bora Şahan ve Kolay İK Kurucu Ortağı Çağlar Yalı artan teknoloji ile gelişen finans yönetimi ve dijital çözüm ortaklıkları gibi birçok kolaylaşan e-ticaret sürecini işledi.

Panelin hemen ardından dijital dünyanın başarılı oyuncularının sunumlarına sahne olan Türkiye Teknoloji Buluşmalarında sırasıyla Ideasoft CEO’su Seyhun Özkara, Sahibinden.com Yüksek Kıdemli Reklam Ürün Pazarlama Uzmanı Vahap Yaramış, Hepsiburada İş Geliştirme Müdürü Ziya Kızıltan ve NTV Program Sunucusu Sami Altınkaya sunumları ile katılımcılara değerli bilgiler verdi. Vodafone Pazarlama Müdürü Deniz Yağmur etkileşimli ve anlık olarak Trabzonlu girişimcilerin dijital skor ölçümünü gerçekleştirdi.

Teknoloji Buluşmaları’nın “E-ticaret Pazarı”konulu üçüncü panelinde ise NTV Ekonomi Programı Sunucusu Sami Altınkaya moderatörlüğünde Eticaret Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Birkan Babakol ve 3Gen Teknoloji CEO’su Engin Özgen dünya çapında büyük bir hızla değişen e-ticaret dengeleri ve sanal pazaryerlerini konuştu.

Teknoloji Buluşmaları’nın son sunumlarında ise Barikat Hizmet Satış Birim Yöneticisi Bahadır Sarıkoz, Entegra Pazarlama ve Satış Yöneticisi Birkan Tüzer ve Tek Kılavuz Dijital Performans Direktörü Caner Gür uzmanlıkları doğrultusunda e-ticaret trendlerini ve sektörün yakın geleceğini aktardı.

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, oda-borsa başkanları ve katılımcılar etkinlik sponsorlarının stantlarını da gezerek çalışmaları hakkında bilgiler aldılar. 

ETİKETLER; dijital kobi teknoloji