Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

Atatürk silueti tekrar Ordu’da

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in talimatlarıyla yeniden yapılan Atatürk silueti Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Ordu’ya gelişinin 95. Yıl dönümünde düzenlenen programla açıldı.

info@karadenizekonomi.com / 20.09.2019

Atatürk silueti tekrar Ordu’da

19 Eylül’ün bizim için iki anlamı var. Birincisi Gaziler Günü. Gazilerimizi ziyaret ettik, şehitlerimizi andık, dualarımızı ettik. Bu anlamlı günde bütün gazilerimizi ziyaret ederek onlarla hem hal olduk. Diğer anlamı ise en büyük gazi olan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Ordu’muzu teşrif ettiği gün diyen Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, ‘’Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk sadece bir komutan değildi çok önemli bir devlet adamıydı ve bir devrimciydi. Reformcu kişiliğiyle bizlere örnek olan bir kişiydi. Bu bakımdan sadece savaş sahnelerinde savaş alanlarında değil aynı zamanda ekonomide de sanayide de önemli adımlar atarak ufkumuzu açtı. Ordu’muzda bir eksiklik vardı. Bu eksikliği tamamladık. Bu eksikliği estetik yönden ve aynı zamanda anlamlı sözle bir bütün haline getiren bir eserle Ordu’muza Büyükşehir Belediyesi olarak hazırladık. İnşallah anlamlı sözüyle de bizlere ışık tutacak bir eseri şehrimize kazandırmış olacağız. Atatürk’ün en önemli sözlerinden bir tanesi kudret ve kabiliyetten mahrum olanlara iltifat olunmaz sözüdür. Ordu bu eser ile bir hedefi de tıpkı ilk hedefiniz Akdeniz ileri ifadesi gibi kudret ve kabiliyetle birleşen bir Orduyla, Türkiye ile diğer ülkelere örnek olacak bir merhaleyi burada inançla başlatıyoruz” diye konuştu.

‘’ Adımızı tarihe hep altın harflerle yazdırdık.’’

Biz tarihteki en büyük milletlerden bir tanesiyiz. Adımızı tarihe hep altın harflerle yazdırdık. Bugün Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Ordu’muzu teşrif ettiği gündür ifadelerini kullanan Ordu Valisi Seddar Yavuz, ‘’Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün siluetinin Büyükşehir Belediyemiz tarafından yapılıp açılması ve burada bir arada olmamıza vesile kılınmasını çok değerli buluyorum. Büyükşehir Belediye Başkanımızı ve kıymetli ekibini tebrik ediyorum. Hepimize hayırlı olsun” dedi.