Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

Arap turisti kaçırmayalım

·Trabzon Ticaret Borsası(TTB)BaşkanıŞükrü GüngörKöleoğlu, Karadeniz turizminin gelişmesi ve Samsun’dan Sarp’a kadar insanların rahat seyahat etmeleri için Güney Çevre Yolu’nun yapılmasının şart olduğunu söyledi.

info@karadenizekonomi.com / 26.04.2017

Arap turisti kaçırmayalım

TTB Başkanı Köleoğlu, Ankara’ya giderken Ordu’yu ve Giresun’u geçmenin trafik açısından çok sıkıntılı olduğunu söyledi. Doğu Karadeniz turizminin canlanma için Güney Sahil Yolu’nun önemine işaret eden Köleoğlu, “Güney Çevre yolu yapılsa hem ulaşım rahatlar, hem o güzergahtaki yerleşim yerleri 

değer kazanır. O yol yapıldığında büyük kamyonlar, tırlar o yola yönlenir, sahil yolları ve kıyı kesimleri rahatlar ve turizme açılır” dedi.

Arap turisti kaçırmayalım

“Şu anda Karadeniz’e, Trabzon ve Ordu başta olmak üzere çok sayıda Arap turist geliyor. Ancak onlar sadece bu bölgeye gelmiyor, İstanbul’da da baksanız büyük bir Arap turist hareketi var. Arap turist konusunun çok iyi kontrol edilmesi gerekiyor. Bölgemizi ziyaret ettiklerinde memnun edilerek gönderilmeleri gerekiyor. Onları sırf paraları için fahiş fiyatlarla yolmaya kalkarsak kaçırırız. Daha önce bölgemize Rus turistler geliyordu. Hizmet sunanlar onlara aşırı fiyat uygulayıp yolmaya kalkınca hepsi İstanbul’a kaçtı. Araplar doğa ve yeşillik arıyor, huzur arıyor. Onlar da biz de var. Onları kaçırmayalım.”

Kemal ÇEKÜÇ/ KARADENİZ EKONOMİ