Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

​Alkan; kalkınma için daha çok üretim şart

Empo Pompa’nın sahibi Abdülkerim Alkan, sağlıklı kalkınmanın üretimden geçtiğine vurgu yapıyor. Şirket 1986 yılından bu yana yenilenerek üretime ve istihdama katkı sağlıyor.

info@karadenizekonomi.com / 9.01.2019

​Alkan; kalkınma için daha çok üretim şart

Kendini “çevre dostu” pompa üretici olarak ifade eden Alkan, 1986 yılında kurduğu işletmesini 2006 yılında şirketleştirerek zaman içinde hem ürün çeşidini hem de çalışma alanını genişletmenin mutluluğu içinde Karadeniz Ekonomi Gazetesi’ne açıklamalarda bulundu. Ordu’nun Karaağaç Mahallesi’nde doğan ve 1979 yılında Ordu Meslek Yüksek Okulu’nun ilk mezunlarından olan Alkan ile hem sektörde kat ettiği gelişimi hem de ülke ekonomisini masaya yatırdık. 3 bin metrekarelik alanda yaklaşık 40 kişilik istihdam kadrosuyla Empo Pompa’nın CNC işleme tezgahı ve diğer modern makine ekipmanı sayesinde, standart ve hassas işleme imkanına sahip olduğunun altını çizen başarılı işadamı, “uzmanlaşmış idari ve teknik çalışanlarımız ve ürettiğimiz ürünlerle uzun süredir sektörün ilgi odağı olmayı başardık” ifadelerini kullandı. Su pompaları, salyangoz tip pompalar, kendinden emişli pompalar, gıda sektöründe kullanılan paslanmaz çelik pompalar ve hidroforlar gibi farklı ürün çeşitliliğinde sessiz ve çevre dost pompalar geliştirdiklerini vurgulayan Alkan, doğrudan ilgili oldukları tarım sektöründe yaşanan olumsuzlukları da şöyle değerlendirdi.

 “Biz tarım sektöründeki krizi en iyi yaşayanlardanız. Tarım sektörü neredeyse çökme noktasına geldi. Türkiye bir tarım ülkesidir ve toprağa eskisinden daha fazla özenle bakmalıyız. Sadece şeker fabrikalarının özelleştirilmesi bile tarıma bakışımıza en olumsuz örneklerden biridir. Bu fabrikalar zarar edebilir ancak finanse edeceksiniz. Zira, bu taraftan 500 milyon zarar etseniz de diğer yanda 20 milyon insan istihdam ediliyor. Küspe ve benzeri ürünler bu sayede hayvancılığı besliyor.” Kurdaki oynaklık ve yüksek faiz uygulamalarını ülke ekonomisinin önündeki en büyük engeller olarak gören Alkan’a göre zaten teknoloji üretemeyen Türkiye’nin daha çok istihdam alanı yaratması gerekiyor. İç pazarda her bölgeye ürün satan firmalarının özellikle Karadeniz ve İç Anadolu Bölgesi’nde beklentilerin altında kaldığını belirten Alkan, bunu yaşanan krize bağlarken her şeye rağmen üretim diyerek Bulancak Organize Sanayi Bölgesi’nde yeni bir yatırımın altyapısının tamamlanmak üzere olduğunu söyledi. REŞAT GÜNGÖR / KARADENİZ EKONOMİ