Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

Ordu 4.Ulusal Kitap Fuarı açıldı

Kültür ve Turizm Bakanı Kurtulmuş:"Bugün İslam dünyasının yaşamış olduğu sıkıntıların önemli sebeplerinden birincisi kitaptan uzaklaşmış olmasıdır"Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Erbaş:"Bizler kitaba ne kadar yakın durursak, medeniyet olarak o kadar yüks

info@karadenizekonomi.com / 23.10.2017

Ordu 4.Ulusal Kitap Fuarı açıldı

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, "Bugün İslam dünyasının yaşamış olduğu sıkıntıların önemli sebeplerinden birincisi kitaptan uzaklaşmış olmasıdır." dedi.

Çeşitli programlara katılmak üzere Ordu'ya gelen Kurtulmuş, Valilik ve Altınordu Belediyesi tarafından organize edilen "4. Ulusal Kitap Fuarı"nın açılışına katıldı.

Altınordu ilçesi Tayfun Gürsoy Parkı'nda düzenlenen fuarının açılışında konuşan Kurtulmuş, kendilerini bu organizasyonda buluşturan Valilik ve Altınordu Belediyesine teşekkür etti.

Kurtulmuş, kitaba ve kitabi olmaya önem veren bir medeniyetin mensupları olduklarını belirterek, "Sanatını ve kültürünü kitap üzerinden şekillendirmeye çalışmış olan bir milletin mensuplarıyız. Dolayısıyla kitap fuarının açılışında bulunmak bizim için son derece onurlu iştir." diye konuştu.

Özellikle üniversitesinin daha çok geliştiği bir şehirde, kitap fuarının organize edilmesi ve bunun dördüncüsünün düzenlenmiş olmasının özellikle genç nesil için önemli olduğunu da vurgulayan Kurtulmuş, fuarın tüm Ordulular için hayırlar getirmesi temennisinde bulundu.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş ise belediyelerin yapmış olduğu faaliyetlerin en hayırlısının bu tür fuarlar olduğunu bildirdi.

Kitap fuarının gençlerin daha fazla kitap okumasına vesile olacağına inandığını belirten Erbaş, "Bizler kitaba ne kadar yakın durursak, medeniyet olarak o kadar yükseliriz. Tarih bunun şahididir. Milletimizin kitaba yakın olduğu zamanlarda nasıl eserler ürettiğini, nasıl huzur içinde yaşadığını gözlerimizle gördük, şahit olduk" ifadesini kullanarak, "Ama kitaptan uzaklaşıldığında, ilim ve irfandan uzaklaşıldığında nasıl yerlerde süründüğümüzün de şahidi olduk. Bunu görerek yaşıyoruz. Onun için kitap bizim medeniyetimizin en önemli ayaklarından birisidir. Çünkü kitap Kuran'-ı Kerim'de çok geçen bir kavramdır." diye konuştu.