Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

‘’Enerji üreterek Ordu’yu yatırım bölgesi haline getireceğiz’’

‘’Kendi kaynaklarımızla enerji üreterek Ordu’yu örnek bir yatırım bölgesi haline getireceğiz. Yenilenebilir enerji kaynakları üzerinden enerji elde etmeyi planlıyoruz.’’

info@karadenizekonomi.com / 13.09.2019

‘’Enerji üreterek Ordu’yu yatırım bölgesi haline getireceğiz’’

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Ordu Çevre Enerji Sanayi Ticaret A.Ş.’nin (OREN) kurulmasını sağlayıp, Ordu’nun ilçelerinde enerji ve elektrik üretilebilen projelere imza atmaya hazırlanıyor. OREN A.Ş.’de ilk etapta çevreye zarar vermeden şehir şebekesinden hidroelektrik elde edilmesi ile ilgili çalışma yapılması kararlaştırıldı ve bu amaçla Büyükşehir Belediyesi kanunu uyarınca yenilenebilir enerji kaynakları başta olmak üzere Ordu’nun öz kaynaklarının kullanılarak lisanssız elektrik üretimi planlanıyor.

‘’ ’Hedefimiz kendine yeten bir Ordu inşa etmek’’

Çok yakında Ordu’nun enerjisinin yükseldiğini hep birlikte göreceğiz diyen Güler, ‘’Hedefimiz kendine yeten bir Ordu inşa etmek. Kendi kaynaklarımızla enerji üreterek Ordu’yu örnek bir yatırım bölgesi haline getireceğiz. Yenilenebilir enerji kaynakları üzerinden enerji elde etmeyi planlıyoruz. Su, rüzgâr ve güneş kaynaklarımızı ekonomiye kazandırarak hem belediyemize hem de halkımıza görsel sonuçları sunacağız. Çalışmalarımızın netice verdiğini tüm halkımız yakında görecek” diye konuştu.