Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

GESOB Başkanı Kara'dan uyarı

Giresun Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Ali Kara, “kurallara uyan ve alın teri ile çalışan insanların sorumsuz kişiler yüzünden canından ve malından olmasının önüne geçilmelidir” dedi.

info@karadenizekonomi.com / 4.11.2021

GESOB Başkanı Kara'dan uyarı

Kara yaptığı yazılı açıklamada, “aşı olmayanlar yüzünden tekrar dükkanların kapanacağı sokağa çıkma yasaklarının başlayacağı özgürlüklerimizin kısıtlanacağını unutmamalıyız. Bu durum milyonlarca insanın hayatını olumsuz etkileyeceği, öğrencilerin okula gitmesi mümkün olamayacak tekrar bir öğrenim dönemini kaybedecekler” ifadelerini kullandı.

GESOB Başkanı Kara açıklamasında şunları kaydetti; “Bu salgın sürecinde devletimizin kaynaklarındaki azalmalar, kurumların zararları sağlığa ayrılan çok önemli bütçeler ticaret hayatımız ve özellikle esnaf ve sanatkarlara getirilen kısıtlamalar ve iş yeri kapatmaları gibi çok büyük olumsuzluklar yaşanmış insanlarımızın yaşam biçimi önemli ölçülerde etkilenmiş devletimiz elinden gelen tüm imkanları kullanarak sorunun bir an önce çözümü için tüm çabaları gösterdiği bir süreçte toplumun her kesiminin olduğu gibi esnaflarımızın da aşıdan kaçınmaması gerekir. Aşısızların toplum sağlığını tehdit eden bir şekilde rahat dolaşmalarına kısıtlama getirilmesi gerekiyor. Bu kişi hak ve özgürlüklerin ötesinde toplum sağlığını ilgilendiren bir durum ve devletinde bu konuda kesin karar vermesi gerekiyor. Toplu bulunan her yere girişte Lokanta, Avm, Düğün ve Sinema Salonlarında, Toplu Taşıma araçlarında, Kamu Kurumlarında, Bankalarda aşı istenmesi gerekir. Geride bıraktığımız süreçte en büyük darbeyi küçük ve orta ölçekli esnaf gördü. Zaten krediler ile günü kurtarmaya çalışan esnafımızın sorumsuz insanlar yüzünden yeni bir kapatmaya daha hiçbir şekilde tahammülü yoktur. Bundan sonra ekonomi de özellikle küçük esnafı kapatmadan salgın ile mücadele yöntemlerinin geliştirilmesi gerekiyor. Bunun içinde toplum sağlığını tehdit edenlere caydırıcı yaptırımlar uygulanmalıdır. Kurallara uyan ve alın teri ile çalışan insanların sorumsuz kişiler yüzünden canından ve malından olmasının önüne geçilmelidir. Dünyada aşıya ulaşamadığı için büyük zorluklar çeken ülkeler mevcutken ülkemizdeki aşı tedarikinin sorunsuz seviyelere geldiği bir ortamda aşıdan imtina eden vatandaşlarımıza bu sefer siz evlerinizde kalın, biz emeğimize ekmeğimize ve sosyal hayatımıza sahip çıkalım demek istiyoruz. Aşı olmayanlar yüzünden tekrar dükkanların kapanacağı sokağa çıkma yasaklarının başlayacağı özgürlüklerimizin kısıtlanacağını unutmamalıyız. Bu durum milyonlarca insanın hayatını olumsuz etkileyeceği, öğrencilerin okula gitmesi mümkün olamayacak tekrar bir öğrenim dönemini kaybedecekler. Evlatlarımızın psikolojileri bozularak evine ekmek götürmek için mücadele eden esnafımızın yine işyerlerini açamayacak yani neresinden bakarsanız bakın, aşı olmamak insanın beraber yaşadığı diğer insanlara zarar vermesi olarak ortaya çıkıyor. Devletin zorunlu kılacağı anı beklemek ancak zaman kaybına ve vaka ile ölüm artışlarına vesile olacaktır. O bakımdan yetkililerin biran önce bu sorunu  çözerek ülkeye nefes aldırması gerekmektedir.”