4.06.2016
Ordu ekonomisi için Ordu'da önemli kurumların içinde olduğu bir seminer yapıldı. Bu toplantıya ilginin çok az olması haklı olarak tepki gördü. Şimdi bu önemli toplantıyı konuşulanları kısaca hatırlayalım.
Seminerin sponsoru Albaraka Türk Katılım Bankasının Genel Müdürü Dr. Fahrettin Yahşi yaptığı konuşmada, tüm sektörlerde en büyük riskin strateji riski olduğuna işaret ederek, Stratejiniz sizi hedefe ulaştırabiliyor mu, dolayısıyla ortaya konacak vizyonun doğru olarak ortaya konulması lazım ve o vizyona bizi taşıyacak olan stratejinin re doğru belirlenmesi gereklidir. Bir şehrin kalkınmasını, bir organizasyonun başarısını tesadüflere bırakamayız. Mutlaka bunun tanımlanması, mutlaka stratejik hedeflere dönüştürülmesi gereklidir dedi.
İktisadi Araştırmalar Vakfı Başkanı Prof. Dr. Ahmet İncekara İktisadi Araştırmalar Vakfı 1962 yılında kurulmuş bilimsel araştırmalar, projeler yapan bir vakıftır. İllerimizde, Karadeniz Bölgesinde, hem yurt içinde, hem de yurt dışında çok değerli bilimsel araştırmalar yaptık, projeler yürüttük. Orduya da en az bu tür çalışmalar için 3-4 defa geldik.1985 yılında balla ilgili, 1986 yılında Fatsada balıkla ilgili seminerler gerçekleştirdik. 1990 yılında hem Ordu ilinin kalkınmasıyla ilgili, hem de Ordu ilinin kalkınmasında turizmin yeri diye bir seminer yapmıştık. Bir il hemen kalkınıyor mu veya bir seminerle kalkınma işini halledebilir miyiz diye soracak olursanız tabi ki edemeyiz. Ama kalkınma dediğimiz süreç bir ışıktır, bir adımdır şeklinde konuştu.
Cumhuriyetin 100. Yılında Ordu İlinin Ekonomik Vizyon Arayışı konulu seminer, DOKAP Başkanı Ekrem Yüce, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Şahin, İletişim Uzmanı-Yazar Prof. Dr. Ali Atıf Bir, Koç Üniversitesi Girişimcilik ve Araştırma Merkezi Koordinatörü Burak Yaman, TEB Holding Yönetim Kurulu Üyesi Varol Civil ve işadamı Yusuf Şenol Özkökün konuşmalarının ardından sona erdi.
Konuşmalar Ordu adına önemliydi. Keşke salonda olması gerekenler duyarlılık gösterselerdi.
Her şey daha güzel bir Ordu için.