Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
10.11.2024

14.04.2016

Perşembe Esnafı Çözüm Bekliyor!

Perşembe esnafının sorunlarını Gazeteci arkadaşımız Arif Kalafat, gazetemize haber yapmıştı. Bizde Perşembe esnafımızın sorunlarının çözümüne yönelik olarak neler yapılıyor, bunları yetkililerin açıklamalarını kamuoyu adına bekliyoruz.

Şimdi bu haberi bölge insanı adına tekrar hatırlayalım.

Ordu’nun büyükşehir olmasının ardından belde belediyesi statüsünü kaybederek, Perşembe İlçesi’ne bağlı mahalle olan Medreseönü’ndeki esnaflar, göçün artması nedeniyle isyan bayrağı açtı.

Medereönü Mahallesi’ndeki esnafların katılımıyla yapılan toplantıda, çevre yolu güzergâhının değişmesiyle, yola bağlı çalışan çok sayıda tesisin kapandığı ve burada çalışan belde halkının işsiz kalması nedeniyle göç etmek zorunda kaldıkları vurgulandı. Ardından Büyükşehir Yasası ile belde belediyesi özelliğini kaybeden Medreseönü’nden göçün daha da hızlandığını, başta belediye çalışanları olmak üzere olumsuzluk ortamından etkilenen diğer belde halkının da göç etmemeye başlandığı belirtildi. Yapılan konuşmaların ardından, göçü tersine döndürmek ve eski canlı günlerine tekrar dönebilmek için acilen yapılması gereken 9 maddelik çözüm önerisi okundu.

Mahalle esnafının tamamının desteklediği bildiride şu çözüm önerileri sunuldu: “İmar planı, yerleşik düzen ile ilgili gerekli düzenlemenin ve iyileştirmelerin bir an önce yapılarak konut yapımının önündeki engellerin kaldırılması. Toplu konut yapımının desteklenmesi. Mevcut olan okulun yeniden yapılması. Belediye binalarının halkın kullanımına veya pansiyon işletmeciliği amacıyla yeniden dizayn edilmelidir. Liman alanının park, dinlenme alanı olarak yenilenmesi. Turizm bölgesi içerisinde kalan mahallede bu amaca uygun altyapının oluşturulması. Su, elektrik ve yol iyileştirmelerinin yapılması. Kanalizasyon sisteminin kurulması. Mahalle halkını yerinde doyurabilecek arıcılık, balıkçılık, kivi, fındık gibi tarımsal faaliyetlerinde destek ve rehberlik hizmetlerinin sağlanması.”

Söz konusu olan bölge insanımız esnafımızsa çözüm üreten olmalıyız.