5.12.2016
Gerçek gündem Ordu ilimiz adına yatırımlar ve istihdam, ekonomi olmalıdır. Ordu ekonomisinin gelişmesi ve kalkınması adına 1990lı yıllardan bugüne devamlı olarak iş dünyası temsilcilerimizle Ordu adına yatırım istemişiz. Arşive şöyle bir baktığımda Sanset Sagra Fabrika Müdürümüz Teoman Önselle 1990'lı yıllardan bugüne havalimanı, Karadeniz-Akdeniz Yolu Projesi, Çevre Yolu Projesi Ordu Üniversitesi ve Ordu için yeni yatırımlar ve yaşam alanlarının ortaya çıkarılması gerektiğini hemen hemen her yıl düzenli olarak ortaya koymuş ve düzenli olarak Ordu adına her yıl bu yatırımları istemişiz.
Fındıkta lisanslı depoculuğu ve daha fazla katma değer yaratmak gerektiğini istikrarlı politikaları savunmuşuz. Şimdi artık Ordu'nun deniz üzerine yapılan havalimanı, üniversitesi, limanı, Karadenizi, Akdenize bağlayan yolu, çevre yolu projesi son aşamaya gelmiş yaşam alanları artan Büyükşehir Belediyesi olmuş bir Ordu ili Karadeniz'in cazibe merkezi olma yolunda ilerliyor. Ordu yeni yatırımlarla sağlam bir altyapı ile Karadenizin parlayan yıldızı olacaktır.
Son yıllarda kente yapılan yatırımlar, Ordunun çehresini değiştirdi. Türkiye'de denize yapılan ilk havalimanı olma özelliği taşıyan Ordu-Giresun Havalimanı, Ordu ilimizin turizm beklentisine ve başka alanlarda yatırım almasını sağlayacaktır.
Ayrıca Karadenizin tam orta noktasında bulunan Ordu'nun Karadenizi Akdenize bağlayacak olan çevreyolu projesiyle de bölgenin parlayan yıldızı olacak bir Ordu ili ortaya çıkacaktır. Karadeniz - Akdeniz Yolu Projesi'nin 2017yılı sonuna kadar tamamlanacak olması tarıma dayalı bir ekonomiye sahip olan Ordu'nun hem bölgesinin hem de Türkiyenin ekonomisine yön vereceği şeklinde yorumlanıyor.
Havalimanı tamamlanan ve çevreyolu projesi sona yaklaşan, 20 bine yakın öğrencisi bulunan Ordu Üniversitesinde öğrenci sayısının her geçen yıl artması ve Ünye Limanının da uluslararası standarda kavuşturulacak olması, Ordunun bölgenin gelecekte ekonomik gücü olacağı sinyalini veriyor.
Karadeniz-Akdeniz yolu hayata geçince Akdenize en kısa inen yol olacak. 600 kilometre civarında. Sivaslı 2 saatte Orduya gelecek. Kayseriden Karadenizdeki ülkelere ihracatı varsa Mersine ineceğine Ordu bölgesinden ihracat yapması daha kısa. Kayseriden Rusyaya ve diğer yerlere ihracat olacaksa en kolay yol Karadeniz-Akdeniz yolunun devamında Ordudan olacak. Bu Ordunun büyüyeceği anlamına geliyor. Rusyaya, Bulgaristana, Romanyaya muhakkak ihracatı olan bölgenin işadamları var. Rusya üzerinden Orta Asyaya muhakkak bir ihracat olacak. Kayseri hem sanayi hem ticarette önde gelen üç ilden bir tanesi. Açılmak için muhakkak Orduyu, tercih edecektir.
Ordu ekonomisinin tarıma dayalı. Dünyada en fazla fındık üreten iliz. Dünya fındığının dörtte birini, Türkiye fındığının üçte birini üretiyoruz. Dünyada bal üretiminde de Ordu il bazında ön sıradayız. Türkiye'de de en fazla bal üreten il konumundayız. Türkiye'nin bal üretimi 98 bin ton civarında. Ordu'da 20 bin ton civarında üretim var.
Bu güzellileri koruma adına sağlam bir altyapı yeni OSBler, istihdam yatırımları ilimizi yönetenlerin, siyasetin acil gündemi olmalı iş dünyasına daha fazla zaman ayrılmalı gerçek gündem istihdam sağlayacak yatırımlar ve ekonomi olmalıdır.
Her şey daha güzel bir Ordu için.