20.02.2017
KOSGEB hibelerine başvurmak için iş dünyasının yeterli bilgiye ilimiz ve ilçemizde sahip olmaları gerekiyor.Son günlerde gündemde olan faizsiz kredi içinde yeterli bilgiye yeteri kadar sahip değiller. Bu konuda OTSO'ya önemli görevler düşüyor.Fatsa TSO ve Ünye TSO il ve ilçelerde iş dünyasına devamlı olarak bilgilendirme seminerlerleri düzenkemelidir.
İş dünyası için sürecin nasıl işlediğini kısaca hatırlayalım...
Öncelikli olarak yapılması gereken şey iş dünyası temsilcisinin KOSGEBin ücretsiz eğitimine katılmalıdır. Sisteme kayıt olmalıdır. Bunun için yaklaşık 13 gün süren uygulamalı girişimcilik eğitimini tamamlamak ve sertifikanızı almanız gerekmektedir. Bu 70 saatten 24 saatini atölye çalışmaları oluşturmaktadır. Bu eğitimi tamamlayanlar belgelerini aldıktan sonra oluşturdukları başvuru belgesi ile hibe için KOSGEBe gidip başvurabilirler. Projenin üstünde KOBİ danışmanınız ile çalışarak projenizi KOSGEBe sunacaksınız daha sonra kurul onay vermesi gerekmektedir. Eğer revize edilmesi gereken yerler varsa düzeltip tekrar getireceksiniz. Tüm bunları gerçekleştirip Sunum sonunda eğer kurulu onay verirse hibe almaya hak kazanacaksınız.
KOSGEBin hibesine başvurmak için öncelikli olarak 18 yaşını doldurmuş olmanız gerekmektedir. KOSGEB uygulamalı girişimcilik eğitimini başarıyla tamamlayıp sertifikasını almalısınız. Son bir yıl içinde aynı sektörde vergi mükellefi olmamalısınız. Herhangi bir şirkette sigortalı olmamalısınız. Herhangi bir sektördür şahıs firmasına sahip olmayacaksınız. Bunlar KOSGEB başvuru anında olması gereken şeylerdir yoksa başvurunuz reddedilir. KOSGEBin hibesinden yalnızca bir kere faydalanabilirsiniz. Evet iş dünyası ve girişimciler KOSGEB konusunda yeteri kadar bilgi sahibi olmalarını mutlaka sağlamalıyız.