Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
14.11.2024

24.10.2020

İş dünyası yapısal reformları bekliyor

Anadolu iş dünyası ile yaptığımız görüşmelerde 2020 yılı kayıp yıl olarak tanımlanırken 2021 yılı için beklentiler ise yapısal reformların hayata geçmesi, yeni paketlerin açılması ve yeni yapılandırmalar olarak görünüyor.

Anadolu iş dünyası ile yaptığımız görüşmelerde 2020 yılı kayıp yıl olarak tanımlanırken 2021 yılı için beklentiler ise yapısal reformların hayata geçmesi, yeni paketlerin açılması ve yeni yapılandırmalar olarak görünüyor. Başta TESK olmak üzere tüm esnaf odaları ve TSO başkanları özellikle sicil affının gerekliliğine dikkat çekiyorlar. Yeni bir istihdam paketine olan ihtiyacın yanı sıra OSB'lerin sağlam bir altyapı ile yatırımcıya sunulması gerçeği de ortadadır.

Karadeniz Potansiyelini Kullanamıyor

Türkiye'nin en büyük ilk 1000 ihracatçı listesine bölgenin tamamından 39 firma girerken sadece Gaziantep ilinden listeye giren şirket sayısının 60'dan fazla olması kimileri için ne anlatıyor bilemem ama bize göre bölge potansiyelinin yeterince kullanılamadığının en net göstergesidir.

BALMER hakkında

AB fonlarından 10 milyon euro hibe kullanılarak çok önemli ve büyük proje olarak ortaya çıkan BALMER'de yaşanan başarısızlığı birilerinin anlatması gerekir. Ve tabi ki Ordu Valisi Tuncay Sonel ve Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. M. Hilmi Güler soruna mutlaka el atmalıdır. Biliyoruz ki geçen yıl Ordu'ya gelen Tarım Bakanı ve bürokratları BALMER'in halini görünce şaka yollu bir Kayserili benzetmesi yapmıştı. Öyle ya böyle bir tesis Kayseri'de olsa çok daha farklı geri dönüşler mi alınırdı bilinmez. Ancak BALMER bu haliyle bir başarı öyküsünün öznesi değil.

Fındık Sohbetleri

Sektör tüm aktör ve paydaşlarıyla büyük bir değişim yaşıyor.  Piyasa oyuncularından eldeki insan gücüne, üreticisinden ticaret grubuna kadar... Öte yandan fındık fiyatları yüksek olmasına karşın piyasaya fındık inmiyor. Bu durumun farklı sonuçları olacaktır. Beklentilerin sonunun olmadığı da bir başka gerçek. Geçen yıl yaşanan hayal kırıklıkları hala tazeliğini koruyor. O nedenle alınacak riskler iyi yönetilmeli... Fındıkta izlediği gerçekçi politikalarla göz dolduran TMO'nun başarılı ve çalışkan genel müdürü Ahmet Güldal, hafta ortasında Trabzon, Giresun ve Ordu'da kapsamlı bir ziyaret programı gerçekleştirdi. Aslında sayın Güldal ilgi alanına giren her ürün için sahada olmayı seviyor. Dolayısıyla bu temponun böylesi bir başarıyı getirmesi de son derece doğal. Örnek yönetici tanımına fazlasıyla uyan sayın genel müdürü emek ve çabalarından ötürü kutlamak gerekir.

Günün sözü:

Başarı için paraya değil azime ihtiyaç vardır.

ETİKETLER; Karadeniz Ekonomi