Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
14.11.2024

3.10.2017

Herkesi kapsayacak bir ittifak kurmalıyız

Bölgemizin gelişmesi ve kalkınması için yatırım şartları oluşmalı, yatırımcıya arazi tahsis edemeyen il konumundan acilen çıkmalı ve Organize sanayilerin acilen hayata geçirilmesi yeni istihdamlar yaratılmalıdır.

Birbirimize dokunmalı her alanda işbirliği yapmalıyız.

Üniversitenin şehrin geleceğinde rol alması gerekiyor.Hocalar sadece ders vermemeli,sanayicilerimizi,siviltoplum kuruluşlarımızı ziyaret etmeli,aynı şekilde sanayicilerimizde Üniversitenin içinde olmalı şehrin kalkınmasında ve gelişmesinde Üniversite her alanda olmalıdır.

KOSGEB sanayici ,Üniversite işbirliği içinde kaynak ayırmaktadır.Var olanı değerlendirmeliyiz.Üniversitemiz her yönüyle büyümeli şehirle entegre olmalıdır.Yatırım şartlarını oluşturmalıyız.Kent yönetimleri ve kentler dediğimiz kavram, sadece belediyelere indirgenmiyor. 'Kent-bölge' dendiği zaman aslında birden fazla aktörün içinde olduğu bir yapıdan bahsediyoruz. Sanayi ve ticaret odaları, kadın girişimci dernekleri, genç girişimci dernekleri, sivil toplum, yerel medya, valilikler, üniversiteler 'Kent- Bölge'de yerel ittifak kuran ekonomik kalkınma ittifakı kuranlar aslında daha başarılı oluyorlar.

İttifakı kuramayanlar başarılı olamıyor...

Şehrin sesi ve gücü olması gereken ekonomik ve sosyal alanda toplumu temsil eden siviltoplum örğütlerinin susması veya siyasal çevrelere biat ederek günü kurtarma eğilimine girmemeleri ilin gelişmesi ve kalkınması noktasında çok önemlidir.En yoksul yörenin dahi kalkınması ve gelişmesi için herzaman imkan vardır.Yeterki siviltoplum kuruluşları başkanları üreten projeci yapılardan oluşsunlar.

Şehrimizde ortak iş yapma kültürümüzü geliştirmenin yolunu öğrenmeliyiz.

İnsanları herzaman bu şehirde herşey için umut var hissine girmeli,kendilerini çaresiz hissetmemeli bunun için şehrin dinamiklerinin şehrin her yerine dokunması ortak akılla şehrin yönetilmesi büyük önem arz ediyor.Şehirleri geriye götüren hata yapan siyasiler ve ekonomik yönetimlerdir. Tüketime yönelik faaliyetleri dahi yatırım ve üretim gibi algılanması şehirlerin kalkınması ve gelişmesinin önündeki en büyük engeldir.Aslında biz şehrimizin neden istenilen oranda kalkınamıyor derken,neden biz birlik olamıyoruz,sorusunada kafa yormamız bölgemizin kalkınması için önemlidir.Bunu yaptığımızda ilimiz adına her alanda yatırım şartları hızla oluşacaktır.

Yazarın Diğer Yazıları