Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
10.11.2024

7.07.2019

DOKAP

Ülkemizin gelişmesi ve kalkınması için yeni dönemde ajansların önemi çok daha artmış durumda. Bizde Doğu Karadeniz bölgemizin başta turizm ve tarım alanında kalkınması noktasında çok büyük çaba harcayan başarılı DOKAP idaresinin ve başkanımız Yusuf Mengi’nin yaptığı önemli çalışmaları gazetemizin manşetine taşıdık. DOKAP idaresi, Karadeniz Kültür Envanteri’ni başarıyla çıkarmış,  Doğu Karadeniz Bölgesi’nin tamamında turizmin gelişmesi ve kalkınması adına önemli çalışmalara imza atarak istihdam projelerini de başarıyla hayata geçirmiş durumdadır. Yeni dönemde DOKAP Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Projesi’ni 9 ilimizde hayata geçirmek için düğmeye bastı. Öncelikle okuyucularımızın DOKAP çalışmalarını anlaması açısından kısaca DOKAP niçin kurulmuştur bir özetleyelim. Türkiye’de bölgesel gelişme politikasının merkezinde, bölgesel gelişmişlik farklarının azaltılması ve bölgelerin rekabet gücünün artırılması hedefleri yer almaktadır. Bu kapsamda, merkezde ve yerelde kurumsal yapılar oluşturulmuş, çeşitli bölgesel plan ve programlar uygulamaya konulmuştur. Merkezi düzeyde kurulan Bölgesel Gelişme Yüksek Kurulu ve Bölgesel Gelişme Komitesi’nin yanı sıra bölgesel düzeyde faaliyet gösteren kalkınma ajansları ve bunlara bağlı yatırım destek ofisleri ile Bölge Kalkınma İdarelerimiz bölgesel gelişmeye yönelik teşkil edilen kurumsal yapının temel unsurlarıdır.

Bölgesel gelişmeye hizmet eden önemli kurumlarımızdan birisi olan Doğu Karadeniz Projesi (DOKAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Artvin, Bayburt, Giresun, Gümüşhane, Ordu, Rize, Samsun, Tokat ve Trabzon illerini kapsayarak bölgede kalkınmaya yönelik tüm uygulamaları yerinde koordine etmektedir. Başkanlık, bu görevini daha etkin bir şekilde icra etmek üzere, 2017-2021 dönemini kapsayan Stratejik Planı’nı, mevzuat kapsamında kendisine verilen görevler ile DOKAP Eylem Planı’nda yer alan eylemler çerçevesinde katılımcı bir yaklaşımla hazırlamıştır.

DOKAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, söz konusu dönemde bölgenin gelişimini bütüncül bir yaklaşımla tasarlayan ve yönlendiren, planlama ve strateji geliştirmeye odaklanmış, yenilikçi ve öncü bir kurum olmayı kendisine vizyon olarak belirlemiştir. Stratejik Plan’ın hazırlanmasında görev alan Başkanlık mensupları ile plan hazırlık çalışmalarına katkı sağlayan tüm katılımcılara teşekkür eder, stratejik plan DOKAP Başkanı Yusuf Mengi başkanlığında başarılı bir şekilde devam ederken bizde yeni dönemde yapılan çalışmaları Karadeniz Ekonomi gazetesi olarak bütün Karadeniz’e aktarmaya devam edeceğiz. Yeni dönemde Karadeniz Kültür Envanterini başarılıyla çıkarmasıyla fark yaratan DOKAP şimdi ise tüm Karadeniz Bölgesinde fark yaratacak Tıbbi ve Aromatik bitkiler projesiyle adından ülke genelinde söz ettirecek gibi görünüyor.

 

ETİKETLER; dokap gelişim kalkınma