1.07.2016
Orduda istihdam konusunun çok önemli olduğunun devamlı olarak altını çizmekteyiz.Ordu Büyükşehir Belediyesinin projelerinde istihdama büyük önem vermesi Ordu adına çok güzel bir gelişmedir.En son olarak 50 kişinin depolama tesisinde 50 kişinin çalışacak olaması Ordu adına istihdam adına önemli bir gelişmedir.Şimdi bu projenin açılımını kısaca hatırlayalım.Ordunun çöp sorununa büyük ölçüde neşter vuran Ordu Büyükşehir Belediyesi, Ordu-Giresun Havalimanı taş ocağı arazisini katı atık depolama tesisi olarak kullanmaya hazırlanıyor.
Ordunun çöp sorununa büyük ölçüde neşter vuran Ordu Büyükşehir Belediyesi, Ordu-Giresun Havalimanı taş ocağı arazisini katı atık depolama tesisi olarak kullanmaya hazırlanıyor. Depolama alanında çöpün değil, Ünye Çimentoda işlenerek ortaya çıkan son ürünün toplanacağını vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, tesisin çevreye hiçbir zararı olmayacağını söyledi.
Ordu-Giresun Havalimanı için kullanılan taş ocağının yüklenici firmadan 20 yıllığına kiralandığını belirten Başkan Enver Yılmaz; Kiralanan alana da sözleşmede olduğu gibi katı atık depolama tesisleri kurulacak. Şu anda Ordu şehir merkezinde yaptığımız bu depolama alanını, Altınordu ilçesiyle sınırlı tutmayıp Mesudiye'den itibaren 19 ilçenin katı atık depolama alanı yapacağız. Çevreye zarar vermeyen bir tesis olacak dedi.
Kurulacak olan katı atık depolama tesisinin çevrede görsel kirlilik oluşturmayacağı, kötü koku yaymayacağı ve etrafa hiçbir zararı olmayacağını vurgulayan Başkan Yılmaz; Çöp ihalesiyle birlikte bir bütün olarak düşündüğümüzde çöpün tonunu Ünye Çimento'ya 5 TL'ye satmıştık. Burası o kategoride değerlendirilerek çöpün değil, ortaya çıkacak son ürünün toplanma merkezi olacak. Ordunun çöpünü Altınordu, Ünye ve Fatsa arasında yeni oluşturduğumuz toplama merkezlerinde topluyoruz. Bu çöpü ayrıştırıyor, daha sonra Ünye Çimento'ya gönderiyoruz. Ünye Çimento çöpü işliyor, ortaya gübre ve yol alt malzemesi çıkıyor. Bahsettiğimiz ürün de bu zaten. Gübre ve yol alt malzemesi, taş ocağında kuracağımız katı atık depolama tesisinde stoklanacak şeklinde konuştu.
Çöpün her tonundan Büyükşehir Belediyesinin 5 TL gelir elde edeceğini ifade eden Başkan Yılmaz, bu tesiste yaklaşık 20 kişinin çalışarak istihdam edileceğini ifade etti.
Tamamen standartlara uygun bir tesis olacağını ifade eden Başkan Enver Yılmaz, çalışmalara Çevre ve Şehircilik Bakanlığından gerekli rapor alındıktan sonra başlanacağını söyledi.Evet Ordu adına Ordu Büyükşehir belediyesi önemli çalışmalar yapıyor.2018 yılı Ordu adına değişimi pozitif anlamda göreceğimiz ,projelerin %90 hayata geçtiği il ve ilçelerde farkı göreceğimiz bir yıl olmasını diliyorum.Her şey daha güzel bir Ordu için.