Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

14.12.2019

2020 için umutlarımız artıyor

Karadeniz Ekonomi Gazetesi olarak Anadolu’yu gezerken güzel başarı hikâyelerine ve güzel gelişmelere tanıklık etmeye devam ediyoruz. Milli gelir verileri, yılın 9 aylık döneminde ekonomide daralmanın durduğunu ve ibrenin yeniden büyümeye döndüğünü gösteriyor. Hükümet, eğer ki yatırımcının önündeki engelleri kaldırır, bürokrasi azaltırsa önümüzdeki yıl aynı zamanda yatırım ve istihdam yılı olur. Bu öngörüye Davut Kozlu ile yaptığımız röportaj sonrasında sahip oldum. Benzer yaklaşımları yine bu sütunlara taşıdığım 70 milyon euroluk yatırım için sabırsızlanan Ordu Çamsan A.Ş.’de de gözlemlemiştik.

Son çeyrek itibariyle daha güçlü bir büyüme gerçekleşeceğinden daralma dönemini geride bırakmış olacağız. Ekonomistlere göre 2020’nin özellikle ikinci yarısı büyük umutlar vaadediyor. Bu bağlamda Karadeniz Ekonomi Gazetesi olarak 2020 için umutlarımız artmaya başladı. Amasya’da, ülke ekonomisine mal olmuş, ülke sevdalısı iyi bir vatansever olan Kozlu AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Davut Kozlu ile önümüzdeki yılı ve firmanın hedeflerini konuştuk. Firmanın tepe ismi Kozlu, umutları yeşerterek bir yatırım fişeği ateşledi adeta Amasya’dan. Firmanın 2020’ye bakışının ve firmanın hedeflerini sayfalarımıza geniş bir şekilde taşıdık. Bunu yaparken de amacımız diğer iş insanlarının da önümüzdeki yılı yatırım yılı olarak ilan etmesini sağlamaktı.

Ülkemizde hemen her yıl en büyük ilk 500 sanayi kuruluşu içine giren ve sektörünün en büyük ilk 10 firması arasında bulunan Amasya’nın gururu Kozlu Gıda İmalat Sanayi Ticaret A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Kozlu ile söyleşimizi 2020 yılından beklentilere ilişkin tartışmaların yaşandığı süreçte yaptık. 1954 yılında kurulan firmanın üç ana dalda gücüne güç katarak ilerlediği yolda ileri görüşlü yaklaşımı ile hizmetlerine yenilerini ekleyerek, MİSUN markası ile un sektöründe, KOZYEM markasıyla yem sektöründe ve KOZLU YUMURTA markasıyla yumurta sektöründe devam etmesini herkes gibi biz de önemsiyoruz.

Onursal başkan Mustafa Kozlu, gençlere güvendiğini şimdilerde 45 yaşında olan oğlunu yönetim kurulu başkanı yaparak göstermiş. Tabi ki geçmiş deneyimleri anlamında Onursal Başkanı Mustafa Kozlu’dan faydalanıyorlar. Anadolu’da devasa büyüklükteki sanayi kuruluşlarının başında Kozlu’da olduğu gibi genç dinamik iş insanları var. Bu ülkemiz ve bölgemiz adına çok güzel bir durum. Bu röportajda beni çok etkileyen bir başka nokta da 50-60 milyon dolarlık yeni yatırım. Hedefi 2020 yılı için koymuş olmaları ve herkesi önümüzdeki yılı yatırım ve istihdam yılı ilan etmeye çağırması örnek bir durumdur. Şimdi burada yatırımcının önünü açmaya ve yatırım yapacaklara arazi tahsisi büyük önem arz ediyor. Çünkü bu yatırımların hayata geçmesi yatırım için arazi sorunlarının çözümüne bağlı.


 

ETİKETLER; kozlu yatırım istihdam

Yazarın Diğer Yazıları