Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

16.03.2015

2015 Yeni Fındık Sezonun da Tüm Gözler Fındık Dalında..

 2015 yeni fındık sezonun da  tüm gözler fındık dalında.. 

Yeni sezon öncesi hava şartları gayet iyi . Hava şartları böyle devam ettiği takdirde 2015 yeni fındık sezonu tüm kesimler için  güzel, bereketli bir sezon olacaktır. Bu makalemi  yazmadan önce fındığın rekoktesinin  iyi olduğu yerlerle bi kaç söyleşi yaptım ve size  güzel haberler getirdim.. Kısacası yine yeşermiş fındık dalları ..herkes mutlu,yüzler  gülüyor.. Tek bir temenni var;  bu tablonun böyle iyi devam etmesi ..Kısacası iyi bir rekolte dönemibizleri bekiliyor..
Üreticilere gelirsek bu ay onların gözü kulağı destek ödemelerinde.. Mart 2015 içinde destekleme ödemelerinin yapılması, piyasalara sıcak para girmesini sağlayacaktır. Sezon yaklaşırken fındık bahçelerinden gelen güzel haberler tüm kesimlere  morel oluyor.. 

Daimi morel için  Doğu Karadeniz Bölgesinde  bir dönümden alınan verim,Italya da olduğu gibi 80-90 yerine 250-300 kilo olmaldıır. Daha önceki yazılarımdada yazdım yazamaya da devam ediyorum..Ülkemize dönersek,Giresun Kebap fındık üreticileri derneği yamaç arazide dönümden 250 kilo alındığını ispatladı.

Üretime giden yolda bir kaç kalem yer alıyor.Bunlardan en önemlisi, Destekleme ödemeleri'nin  şarta bağlanarak  bilinçli üreticiye daha fazla verilmesidir...

Türk fındık sanayicisi, ihracatçısı ülkemiz adına güzel işler yapıyor, Ülkemize önemli döviz girdisi,önemli bir istihdam sağlıyor ve Dünya'nın yüzden fazla ülkesine ihracat yapıyor. Bundan sonrası da Yapılması gereken ülkemiz fındık dikim sahalarında verimi ve kaliteyi artırmak olmalıdır..