Körfez Köfte Orduda
info@karadenizekonomi.com / 7.03.2018
1972 yılından bu yana müşteri memnuniyetini ve damak tadını önde tutan anlayışla misafirlerini ağırlayan Körfez Köfteyi diğerlerinden farklı kılan en önemli özellik, tamamen yerli ürün kullanmaları. Çok şık bir et restoranı olan mekânın üçlü sacayağını işletme sahipleri Yusuf Kırandi ve yeğeni Türker Kırandi ile işletme müdürü Hasan Genç oluşturuyor. Ve tabi ki bu üçlüyü destekleyen işinin ehli mutfak elemanları ile bu olağanüstü damak tadını misafirlerine sunan servis elemanları. Henüz üç ay önce faaliyete geçen resmi açılış için ise gün sayan işletmenin müdürü Hasan Genç anlatıyor:
Öncelikli amacımız kaliteli hizmet vermek. Bölgede tanınan bir yol üstü lezzet durağı olduğumuz için Ordudan da çok sayıda müşterimiz vardı. Bu nedenle ikinci şubemizi burada açma fikri oluştu. Tur operatörleriyle çalışmamıza rağmen önceliğimiz yerli müşteri. Yerli müşteriye hizmet vermekten daha büyük keyif alıyoruz. İşimizin inceliğine gelince; yerli ürün işliyoruz. Akçaabat dağlarından gelen bir lezzeti sunuyoruz. Etlerimizin tamamı Akçaabat dağlarında yetişen hayvanlardan ve pişirme işleminde odun kömürü kullanıyoruz. Yöresel hayvan kestiğimiz için fiyatlarımız diğer işletmelere göre biraz pahalı. 4 kişilik bir masanın 1 kilo köfte ile maliyeti 120 tl Civarında olur.
Körfez Köftede aşçı ve ızgara ustası Akçaabattan.
Aşçı ve ızgara ustasının Akçaabattan geldiğini ayrıca 35 personelle Ordu için bir istihdam yarattıklarını belirten Genç, günlük ortalama 500 kilo et işlediklerini söylerken menüdeki ürünleri şöyle sıraladı. Sabah saatlerinde haşlama ve çorba ile başlayan servislerinin gün içinde köfte ve piyaz ile devam eder. Köfte öncelikli ürünümüz. Sac kavurma, döner, piyaz, salata ve balık menümüzdeki diğer seçenekler.
46 yıllık bir geçmişe sahip olan Körfez Köftede, işletme sahipleri amca Yusuf Kırandi ve yeğen Türker Kırandi. Amca Kırandi deneyimlerini ortaya koyarken yeğen Kırandi henüz bir yıldır işin içinde. İç mimarlık eğitimini tamamlayan Türker Kırandinin en büyük iddiası ise geleneksel yapıyı koruyarak işletmeyi daha ileri taşıyacak vizyon geliştirmek.
REŞAT GÜNGÖR/KARADENİZ EKONOMİ