Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

Ukrayna’ya ‘Onur’ Köprüsü

Ukrayna’nın Zaporijya kentinde Türk şirketi Onur Taahhüt tarafından inşa edilen ve ülke tarihinin en önemli projelerinden biri olarak gösterilen kara yolu köprüsünün ilk bölümü açıldı. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, köprüyü ülkenin en önemli “altyapı zaferlerinden biri” olarak nitelendirdi.

info@karadenizekonomi.com / 5.01.2021

Ukrayna’ya ‘Onur’ Köprüsü

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Zaporijya kentinde Türk şirketi Onur Taahhüt tarafından inşa edilen ve ülke tarihinin en önemli projelerinden biri olarak gösterilen kara yolu köprüsünün ilk bölümünün açılışına katıldı. Açılışta, Onur Taahhüt Genel Koordinatörü Emre Karaahmetoğlu ve yetkililerden bilgi alan Ukrayna lideri, Zaporijya köprüsünü ülkenin “altyapı zaferlerinden biri” olarak nitelendirdi. Ukraynalı lider, ülkenin batısı ile doğusunu sembolik olarak birbirine bağlayacak otoyolun inşaatının bağımsızlıklarının 30’uncu yıl dönümünde tamamlanmasının hedeflendiğini belirtti.

Ukrayna’nın “büyük inşaat” projesi

Dinyeper Nehri üzerinden geçen otoyol projesi kapsamında, dört köprü ve 27 viyadükten oluşan 9 km. uzunluğunda yol inşa ediliyor. Projenin şimdilik 2,3 kilometrelik bölümü hizmete açıldı. İnşaatına 2004’te başlanan ancak çeşitli sorunlar nedeniyle tamamlanamayan projeye, Zelenskiy’nin girişimiyle hayata geçirilen “Büyük İnşaat” programı kapsamında 2020’de yeniden başlandı. Zaporijya köprüsü için Ukrayna Kara Yolları Kurumu ile Onur Taahhüt arasında 21 Şubat 2020 tarihinde sözleşme imzalanmıştı.