Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

Orta Avrupa pazarında söz sahibi 2 kardeş

160 çalışanı ve 200’e yakın aracıyla Karadeniz Bölgesi’nin en büyük araç filosuna sahip Koçtur Lojistik 5 yıl kullanmaya başladıkları lojistik yazılımla işlerini üçe katladı.  Firma ayrıca yaptığı yatırımlarla da gıda tankeri alanında söz sahibi olan Orta Avrupa pazarında etkin kişi.

info@karadenizekonomi.com / 2.10.2020

Orta Avrupa pazarında söz sahibi 2 kardeş

Koçtur Lojistik, 20 yılı aşkın süredir dünyaca ünlü birçok markanın lojistik çözüm ortağı. Orta Avrupa pazarında etkili olmasının yanı sıra 200’e yakın aracı ile Karadeniz Bölgesi’nin en büyük araç filosuna sahip. Almanya, Benelüks ülkeleri, Fransa, İsviçre, Avusturya, Slovenya, Bulgaristan, Romanya, Makedonya, Sırbistan, Hırvatistan, Bosna Hersek, Macaristan, Polonya, Slovakya ve Çekya gibi birçok ülkeye uzanan taşıma ağı olan firmanın 160 çalışanı var ve ayrıca Azerbaycan ve Gürcistan da lojistik taşımacılık anlamında partner ülkeleri arasında.

5 YIL ÖNCEKİ LOJİSTİK YAZILIM, İŞLERİNİ 3’E KATLADI
Ayşe Kalafat ve kız kardeşi Merve Şenel üçüncü kuşak temsilcisi olarak işin başında olan isimler. Fındık başta olmak üzere gıda sanayi ürünleri, elektronik ürünler, otomobil-yan sanayi ürünleri, tekstil ürünleri ve kimyasal maddeler taşıyan firmanın, günümüz koşullarındaki web uygulamalarının çoğalması ve mobil cihazların kullanımındaki artışla değişen tüketici alışkanlıklarını erkenden fark ederek 5 yıl önce kullanmaya başladıkları lojistik yazılımla işlerini üçe katlamış durumda.

AVRUPA TANKER FİRMALARININ TEKELİ KIRILMIŞ DURUMDA

Müşterilerine güvenli, kaliteli ve şeffaf bir ortamda, uygun fiyatlarıyla hizmet vermeyi hedefleyen ve bu hedefle geçtiğimiz yıl gıda tankeri yatırımı yapan firma sayısını 15’e çıkardığı tankerlerle bu alanda söz sahibi olan yurtdışı firmasının tekelini kırmış durumda. Filosunun büyük bir çoğunluğunu yenileyen firma, piyasalardaki dalgalı seyirden ötürü bu yıl için yeni bir yatırım düşünmüyor. Kalifiye eleman sıkıntısı nedeniyle işe aldıkları kişilere sıfırdan yetiştiren Koçtur Lojistik, böylece çalışan üzerinde aidiyet duygusu oluşturarak uzun soluklu istihdamlara temel atıyor.