Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

“İkinci dalganın sonuçları ağır olur”

Tekstil sektörünün sorunlarına ilişkin Karadeniz Ekonomi Gazetesi’nin sorularını yanıtlayan Akbaş Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Akbaş “küresel salgının başlangıcından normalleşme sürecine geçinceye kadar önceliklerinin her şeye rağmen ayakta kalıp istihdamı korumak olduğunu söylerken olası ikinci bir dalganın sonuçlarının daha ağır sonuçlar doğuracağına işaret etti.”

info@karadenizekonomi.com / 2.09.2020

“İkinci dalganın sonuçları ağır olur”

Yeni yatırım teşviki çıkan ve üretim kapasitesinin yanı sıra 250 kişi olan istihdam kapasitesini iki katına çıkarmayı planlayan Akbaş Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Akbaş, “ilk dalgada ayakta duralım ve istihdamı koruyalım diye faaliyetlerimize devam ettik ancak ikinci bir dalgayı kaldıracak gücümüz yok” dedi.

Bir yıl daha öteleme

Devlet bankalarının sanayiciye pozitif ayrımcılık uygulamasının yaşanan olumsuzlukların minimize edilmesinde getireceği ivmeye de dikkat çeken Akbaş, ötelemenin bir fayda getirmediğinin Eylül ayında anlaşılacağını belirtti. Akbaş, “pandemi döneminde bir takım kolaylıklar sağlandı ama artık yakında geri ödemeler başlayacak. Oysa ticaret dünyası buna hazır değil. Olması gereken ödemeler noktasında bir yıl daha esneklik sağlanmasıdır” uyarısında bulundu. 

Sektörün talepleri

Sektörün kalifiye elemana fazlasıyla ihtiyaç duyduğunun altını çizen ve mesleki eğitim kurslarına ağırlık verilmesi gerektiğini vurgulayan Akbaş, sektörün ileriye dönük potansiyelinin zirveye çıkacağını ifade ederken kent yöneticilerinden beklentilerini de şu sözlerle dile getirdi. “Vali bey ile bir araya gelsek sanayicileri daha fazla dinlemesini isterdik ve Fatsa Organize Sanayi Bölgesi’ndeki işletmelerin sorunlarına karşı daha duyarlı olmasını beklerdik. Bakmayın burada çarkların döndüğüne bazen işletmeler elektrik paralarını bile ödemekte zorlanıyor.” REŞAT GÜNGÖR / KARADENİZ EKONOMİ