Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
10.11.2024

Ünye Mermer dış pazara yöneldi

Karadeniz Bölgesi’nin lider mermer işleme firması Ünye Mermer Sanayi ve Ticaret A.Ş, dış pazar arayışlarına hız verdi. Yeni teknolojileri araştıran firmanın Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Yağcı, Ünye OSB’nin de bir an önce kurulmasını istiyor.

info@karadenizekonomi.com / 22.03.2018

Ünye Mermer dış pazara yöneldi
Mermer işlemeciliğinde “bayrağı biz taşıyoruz” diyen Ünye Mermer yönetim kurulu başkanı Hasan Yağcı, Karadeniz Ekonomi Gazetesi’ne yaptığı açıklamada, firmanın geçmişi, sektörün beklentileri ve hedefleri hakkında bilgiler verdi.

""""""

“Firma geçmişimiz 1968 yılına kadar gitmekle birlikte Ünye Mermer Sanayi ve Ticaret A.Ş olarak 1996 yılında faaliyetlerimize başladık. 22 yıllık süreçte Karadeniz bölgesi dışında İç Anadolu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri ana pazarımız durumunda. Yaklaşık 10 dönüm alanda 30 kişilik istihdam kapasitemizle mermer işliyoruz.”

Mermer işleme tesisi anlamında Ünye’de ilk firma olduklarının altını çizen Yağcı, “bizden sonra 3 tesis daha açıldı Ünye’de. Ancak bayrağı biz taşıyoruz. Marmara Adası’ndan Balıkesir, Kastamonu, Amasya ve Adana’daki ocaklardan getirdiğimiz mermerleri burada işleyip pazara sunuyoruz” dedi.

Hindistan’a doğrudan satış

Yağcı, dış pazar arayışları konusunda da şu bilgileri verdi; “Hindistan, Çin, Brezilya ve Mısır gibi pazarın önde gelen ülkelerinden yıllardır ithalat yapıyorduk. Biz nasıl satabiliriz? diye düşündük. Hindistan’daki tesisleri incelemek için bir maden kenti olan Silvassa’ya gittik. Binlerce depo ve yüzlerce fabrikanın olduğu bir şehir, tıpkı Afyon gibi düşünün. Gördük ki çok büyük bir işleme kapasitesi var Hindistan’ın. Ama granit satıyor veya işliyorlar. Mermer işlemeciliği konusunda bir hayli gerideler. Geçen yıla kadar var olan kotalar kaldırılmış ülkede, onlar da mermere ihtiyaç duyuyordu. Türkiye’den Hindistan’a doğrudan taşın satışını yapmak daha cazip geldi bize.”

Ünye OSB bir an önce kurulmalı

Bir yandan dış pazar arayışlarına hız verirken diğer yandan da Ünye’deki pek çok sanayici gibi, karar vericilerden beklentileri olduğunu da belirten Yağcı, daha fazla yatırım için Organize Sanayi Bölgesi’nin bir an önce hayata geçmesi gerektiğini vurguladı.

Yağcı, “Ünye’nin yeni bir Organize Sanayi Bölgesi’ne ihtiyacı var. Kendimizi yeni OSB’ye adapte ettik. Çünkü, burası yetmiyor. Entegre tesis kurup yatırımlarımızı artırmak ve daha kaliteli ürün sunmak istiyoruz. Beklemek zorundayız, ancak 22 yıl geçti hala yapılacak” diye konuştu. KARADENİZ EKONOMİ