Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
19.09.2024

Ulusoy; "Söke Un'u alarak lider olduk"

Sektörün en büyük üç un şirketinden biri olan Ulusoy Un’un Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Eren Günhan Ulusoy, Söke Un’u alarak perakendede lider olduklarını açıkladı.

info@karadenizekonomi.com / 25.03.2022

Ulusoy;

Bu yılın başında un sektöründe önemli bir satın alma gerçekleşti. Sektörün en büyük üç un şirketinden biri olan Ulusoy Un, Söke Un’u satın aldı. Bu alımla Ulusoy Un’ un üretim hacmi günlük 2 bin 100 tondan 3 bin 200 tona ulaştı. Sürecin 11 ay devam ettiğini ve finansmanın yurt dışı kaynaklı krediyle sağlandığını belirten Dr. Eren Günhan Ulusoy, bu satın almanın birçok açıdan önemli olduğunu söyledi.

Ulusoy Un olarak sektörün perakende kısmında da artık lider olduklarını söyleyen Ulusoy, “Söke Un’un Pazar payına baktığımızda özellikle perakendelerin en güçlü markası olduğunu görüyoruz. Perakende de en yüksek Pazar payına ve en yüksek bilinirliliğe sahip, ulusal zincirde yer alan bir marka. Dolayısıyla Ulusoy Un’un bugüne kadar yer almadığı perakende segmentinde önemli bir payı transfer etmiş olacağız. Ayrıca coğrafi olarak iki markanın birbirine olan konumlarının lojistikte, tedarik zincirinde, maliyetlerde önemli bir avantaj getireceğine inanıyoruz. Söke Un’un bünyemize katılmasıyla şirketimizin perakende de lider olması önemli bir ölçek atlama oldu. Bundan sonra da bu liderliği perçinlemeyi sürdüreceğiz” açıklamasında bulundu.

Önümüzdeki dönemde uygun koşullar oluşursa alım yapabileceklerini de sözlerine ekleyen Dr. Eren Günhan Ulusoy; “Ulusoy Un, hem sermaye piyasalarında yer alması hem kurumsal yapısıyla piyasada uygun ortam oluştuğunda satın alma yapabilecek en önemli adaylardan biri” ifadesini kullandı.

Un sektörünün en kritik sektörlerden biri olduğuna da değinen Ulusoy, “2021 yılında Türkiye'nin önemli bir kuraklıkla karşı karşıya kalmış, eş zamanlı olarak dünyada yaşanan üretim kaybı ve emtia fiyatlarındaki artış sonucunda Türkiye'de de fiyatları son derece hızlı yükseldiği bir dönem yaşandı. 2022-23 buğday üretim sezonu için ilk beklentiler de olumsuz” dedi.

Ulusoy, özellikle aşırı yükselen fiyatlar nedeniyle gübre kullanımındaki düşüşün verimlilikle ilgili tedirginlik yarattığını belirtti. Türkiye'nin, yıllık ortalama 5 milyon ton un ihracat gerçekleştirdiğine dikkat çeken Ulusoy; "Geçtiğimiz sezon ithal edilen buğday, toplam üretim miktarımızın yüzde 68'i seviyelerine yükselmiş durumda şirketimiz, hammadde tedarik zincirinde herhangi bir aksama yaşamamak adına hem yurt içinde hem yurt dışında çok sayıda kanaldan alım gerçekleştiriyor” dedi.