Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

Teoman Önsel “Farklı alanlarda fark yaratmalıyız”

Sanset Sagra Ordu Şube Müdürü Teoman Önsel, Ordu ilinin genel ekonomik yapısını dikkate alarak yeni öneriler getirdi. Önsel, gazetemize verdiği demeçte potansiyel sektörler ve Ordu’ya getirilmesi zorunu olan projeleri hatırlattı.

info@karadenizekonomi.com / 6.11.2017

Teoman Önsel “Farklı alanlarda fark yaratmalıyız”
  • İş dünyasının tecrübeli ismi Sanset Sagra Ordu Şube Müdürü Teoman Önsel, Ordu’da ekonomik kalkınma, yeni sektörlerin oluşturulması ve istihdama yönelik öneriler getirdi. Ordu’da önde gelen sektörlerde farkındalık yaratmak gerektiğini vurgulayan Önsel, fındık, bal, ve kivi gibi ürünlere ek olarak başka sektörlerin de öne çıkarılmasını önerdi.
  • Önsel özellikle tekstil, hayvancılık, mandıracılık, patates (cips), ayakkabı imalatı, turizm, halıcılık, orman ürünleri, hediyelik eşya, denizcilik ve liman işletmeciliği, çiçekçilik gibi alanların gelişmeye açık olduğunu, özel önem verilmesi gerektiğini vurguladı.

Ordu ilinde ‘askeri birlik’ tesis edilmesini öneren Önsel, “Bölgemize yönlendirilecek ‘alay’ veya ‘tugay’ seviyesinde er eğitim birlikleri bölgeye ekonomik açıdan ciddi girdi sağlayacaktır” dedi.

  • Tekstile devlet desteği verilmeli
  • “Bu konu bölgemizde geçmiş de valilik çalışmalarıyla ivme kazanmış özellikle Fatsa ve Ünye’de ağırlıklı olarak fason üretim yapılıyor. Atölyelerin iş verildiği zaman işlerinin var oluşu diğer zamanlarda boşta kalmaları konuyu sekteye uğratmaktadır. Bu nedenle marka olmak adına küçük çaplıda olsa bu konuda devlet desteği ile çorap, iç çamaşırı, gömlek imalatı yapılabilir.”

Turizmde otelcilik teşvik edilmeli

“Ordu’da bulunan turizm okulundan mezun olanların alt yapıda yer almaları sağlanmalıdır. Ordu’ya kurulacak Turizm Enformasyon Bürosu sayesinde daha etkin reklam ve tanıtıcı etkinlikler yapılmalı. Turizm okulu aşçılık bölümü mezunlarının da reklamları yapılarak, Ordu’ da yetişen aşçıların da ünlü olduğu bilgisi sektöre duyurulmalıdır.”

Kapalı okullar atölyelere dönüşsün

“Kapalı köy okullarının halıcılık veya orman ürünleri, hediyelik eşya çalışmalarıyla köye ve halkına gelir getirecek atölyelere dönüştürülmesi konusu önemlidir. Bu sayede şehir yaşamına katılmaya çalışan tarım bölgesi gençleri için kendi bölgelerinde faaliyet göstermeleri ve para kazanmaları sağlanabilir.”

OTSO gezileri işlevsel olmalı

“Ordu Ticaret ve Sanayi Odamızın Yönetim Kurulu ve Meclis üyelerinin yapmış oldukları yurt içi ve yurt dışı iş gezilerinin Ordu ticaret hayatı ve istihdamına daha işlevsel olarak dönüşleri sağlanmalıdır.”

İhtiyaç duyulan projeler

“Liman konusunun konteyner, kruvaziyer, yat ve yük limanları olarak ayrı ayrı ele alınmaları önemlidir. Demiryolu bölgemizin çok gecikmiş bir eksiğidir. Hava alanımızın daha fonksiyonel kullanılması için, Ordu’da havacılık ve Uçuş Okulunun açılması düşünülmelidir.” MURAT GÜRSOY/KARADENİZ EKONOMİ