Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

Soydan’dan destek çağrısı

TZOB YKÜ Soydan “Bahçeye Gel Bahçeye” projesinin çok anlamlı olduğunu tüm paydaşların bu önemli projeye destek vermesi gerektiği çağrısı yaptı.

info@karadenizekonomi.com / 29.05.2020

Soydan’dan destek çağrısı

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan “Bahçeye Gel Bahçeye” projesinin çok anlamlı olduğunu fındığın tüm paydaşlarının bu önemli projeye destek vermesi gerektiğini belirterek şu açıklamaları yaptı, “ Fındığı dünyada en fazla üreten ülkeyiz. Bu nedenle kazanımlarımızı korumalıyız. Dünya’da fındık tüketiminin arttığı bir döneme girdik. Ve bizim kalitemizde fındık başka hiçbir ülkede yok. Son yıllarda fındık rekoltesi bizlere gösteriyor ki ortalama üretimimiz neredeyse ihracata yetmeyecek durumda. Dekarda üretimi ilk etapta asgari 150 kilonun üzerine çıkarıp, yıllık üretimimizi 1 milyon tonun üzerine taşımalıyız. Biz de Ziraat Odaları olarak kalite ve verimliliği artırmak adına üreticilerimizle hız kesmeden çalışıyoruz. “Bahçeye Gel Bahçeye” projesi de bu kapsamda atılmış önemli bir adım. Dünyayı etkisi altına alan küresel ısınma ve iklim değişikliklerinden ancak böylesine önemli projeler sayesinde korunabiliriz. Emeği geçen herkesi kutluyor ve fındığın tüm paydaşlarını bu önemli projeye destek olmaya davet ediyorum.”

Soydan, üreticinin artık daha bilinçli olduğunu sözlerine ekleyerek  “Fındıkta külleme, kahverengi ve yeşil kokarca ile mücadele içim üreticimizle beraber büyük mücadele vermekteyiz.” dedi. KARADENİZ EKONOMİ