Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

Öztaşkın: Devlet gerekeni yaptı. Şimdi sıra bizde!

KDV indirimi tüm sektörü kucakladı

info@karadenizekonomi.com / 13.07.2017

Öztaşkın: Devlet gerekeni yaptı. Şimdi sıra bizde!

Türkiye mobilya sektöründe var olan tüm branşların KDV düzenlemesinden olumlu etkilendiğinin altını çizen MOSDER Başkanı Nuri Öztaşkın, ertelenmiş mobilya talepleri doğrultusunda sektörün hareketlendiğini söyledi. Oturma gurubundan çocuk odası takımlarına, yatak grubundan yemek odası takımlarına kadar satışlarda tüm ürün gruplarında marka bazlı adetsel oranda yüzde 20 ila 60 oranında artış yaşandığını söyleyen Öztaşkın, düzenleme sayesinde sektörün, ülke istihdamına da katkı sağladığını açıkladı.

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) Başkanı Nuri Öztaşkın, yüzde 18’den yüzde 8’e inen KDV düzenlemesi sayesinde sektörün tüm 

paydaşlarının kazanım sağladığını söyledi.

Öztaşkın: Devletimiz üzerine düşeni yaptı

Mobilya sektörünün emek yoğun bir sektör olduğunu belirten Öztaşkın, KDV düzenlemesi sayesinde Şubat-Mart aylarında sezon satışlarında hiç beklenmedik artışlar yaşandığını ve düzenlemenin Ekim ayına taşınmasıyla da sektördeki hareketliliğin devam ettiğini aktardı. Mobilya sektöründe var olan branşların yani oturma gurubundan çocuk odası takımlarına, yatak grubundan yemek odası takımlarına kadar tüm ürün grupları satışlarında marka bazlı adetsel olarak yüzde 20 ila 60 oranında artış yaşandığını söyleyen Öztaşkın, çocuk odaların da ekstra olarak; kitaplık, komodin ve aksesuarların daha çok alındığını söyledi. Öztaşkın, “Sektörümüz için KDV düzenlemesi cirosal anlamda önemli sonuçlar doğurdu ve sektörün yüzde 75’nini oluşturan markalı mobilya satıcıları, bu büyüyen satış rakamlarından oldukça memnun. Dolayısıyla düzenlemenin tüm sektörü kucakladığını ve yılsonu rakamlarına önemli ölçüde destek vereceğine inanıyoruz. Bu noktada devletimizin sektörümüzün gelişimi için gerekeni yaptığını düşünüyoruz. Çünkü mobilyada KDV oranının indirilmesini, sektör olarak uzun zamandır bekliyorduk. Artık süreci sektör temsilcileri olarak bizim yönetmemiz gerekiyor. ” dedi.

Öztaşkın: Olumsuz hava ortadan kalktı

Düzenleme sayesinde sektörün ülke istihdamına da destek olduğunu yineleyen Öztaşkın, bazı markaların 3 vardiyada çalışmaya başladığını ve personel sayısında yüzde 15 ila 20 oranında artış sağladığını belirtti. Bu karar sonucunda da karlılık problemi çeken sektörün yüzde 85’inin kayıt altına girmesini beklediklerinin tekrar altını çizen MOSDER Başkanı Nuri Öztaşkın, düzenlemenin sektöre yeni heyecan kattığını ve olumsuz havayı ortadan kaldırdığını söyledi.