Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

Ordu'da Sis Kabusu

Yüksek basıncın neden olduğu sis Ordu Giresun Havalimanında uçak seferlerini etkiliyor. Bu sabah yapılması gereken seferler de sisten etkilendi.

info@karadenizekonomi.com / 1.03.2017

Ordu'da Sis Kabusu

Ordu Giresun Havalimanı çevresinde sis nedeniyle görüş mesafesi sabah saatlerinde bin 600 metreye kadar düştü. Öğle saatlerine doğru görüş mesafesi 4 bin 500 metreye kadar yükseldi. Ancak seferler gerçekleşemedi.

Sabah Ankara seferleri karşılıklı iptal edildi. Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan kalkan Pegasus ve Anadolu Jet’e ait uçaklarda Ordu Giresun Havalimanı 

üzerinde defalarca tur atmasına rağmen iniş gerçekleştiremedi. İki uçakta Samsun Çarşamba Havalimanı’na yönlendirildi. Akşam saatlerinde yapılması planlanan uçuşların ise görüş mesafesinin uygun olması halinde gerçekleşeceği bildirildi.

TEKNİK YETERSİZLİK Mİ VAR?

Ordu Giresun Havalimanı hizmete açılalı iki yıla yaklaşırken halen teknik alt yapı eksikliği yaşıyor. Türkiye’de birçok havalimanında görüş mesafesinin çok düşük olduğu hava şartlarında bile iniş sağlanıyor.

Ordu Giresun Havalimanı için sipariş edilen Dvor Dme sisteminin imalatının yurt dışında devam ettiği ve önümüzdeki aylarda takılacağı kaydediliyor.

Ancak Dvor Dme’nin de sisli havalarda çözüm olamayacağı pahallı bir yatırım olması nedeniyle Türkiye’de bazı havalimanlarında bulunan CAT 2 sisteminin Ordu Giresun Havalimanına kurulması halinde sisli havalarda uçuş iptalinin önüne geçeceği kaydediliyor.