Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

Ordu OSB 67 firmayla harikalar yaratıyor

Dar alanda yüksek başarı

info@karadenizekonomi.com / 8.03.2018

Ordu OSB 67 firmayla harikalar yaratıyor

Ordu OSB, 74 adet sanayi parselinde 67 firma ile üretim yapıyor. Ordu ve ülke ekonomisine önemli oranda katkı sağlayan OSB’de 3 bin kişi istihdam edilirken, gündemde olan yeni işyerleri ile istihdamın 5 bin kişiye ulaşması bekleniyor.


Ordu Organize Sanayi Bölgesi, nitelikli üretim ve istihdamla dikkat çekmeye başladı. Ordu OSB başkan vekili Murat Şimşek, yaptığı açıklamada bir cazibe merkezi haline gelen Ordu OSB’nin gelişimine ilişkin bilgiler verdi.

Yeni istihdam hedefi 5 bin kişi

Şimşek, “600 dönüm araziye sahip bölgemizde toplam 74 adet sanayi parselinde 67 firma üretim yapmakta ve Ordu ekonomisinin yanı sıra ülke ekonomisine de önemli oranda katkı sağlamaktadır. Faaliyet gösteren firmalarımızın istihdam ettiği kişi sayısı 3 bine ulaşmıştır. Türkiye’nin önde gelen tekstil firmaları olan ve bölgemize yeni gelen Smartex Tekstil, Ekip Tekstil, CLS Tekstil, Tera Tekstil, Or-Gi Tekstil ve Yeşilyurt Tekstil’in yanı sıra yatırımlarını büyüten TYH Tekstil ve Üniteks Tekstil ile istihdam sayısı 5 bin kişiye ulaşacak” dedi.

32 gıda firması var

Şimşek’in verdiği bilgiye göre, Ordu Organize Sanayi Bölgesi’nde 14’ü fındık kırma olmak üzere gıda sanayinde 32, mobilya ve orman ürünleri sanayinde 12, imalat sanayinde 7, dokuma ve giyim sanayinde 6, makine sanayinde 4, beton ve beton ürünleri sanayinde 4, plastik sanayinde 2, petrol ürünleri sanayinde 2 ve kimya sanayinde 1 firma yer almakta. Ordu OSB bünyesinde ayrıca 1 katılımcı ve 1 kiracı olmak üzere 2 yabancı sermayeli firma faaliyet gösteriyor. HABER MERKEZİ