Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

NECO 20’inci yıla hazırlanıyor

·Necati Akbulut, Ordu’da NECO markasıyla 2 farklı noktada kuaförlük hizmeti veriyor.

info@karadenizekonomi.com / 22.11.2017

NECO 20’inci yıla hazırlanıyor
  • Giresun’da Franchise olarak temsil edilen Neco Kuaför iş dünyasının adresi haline geldi. Karadeniz Ekonomi’ye konuşan başarılı girişimci Necati Akbulut 12 yaşında başladığı meslekte 20 yıla dayandıklarını yeni Franchise atılımları ve yenilikleri 20‘ci yılda ortaya koyarak devam ettireceklerini söyledi.

Yenilikçi bir ruha sahip olduğunu vurgulayan Necati Akbulut, NECO markası ile 17 metrekarelik bir dükkânda başlamış iş hayatına. Şu an toplam 605 metrekare büyüklüğe sahip 2 işyerinde, 34 personel ile hizmet vermeye devam ediyor. Her şeyin başı disiplin ve hizmettir diyen Akbulut, müşterilerin artık daha bilinçli olduğunu söyleyerek şöyle devam ediyor: “İzmir’de bir konferansa katıldım. Burada Özel Artistik Kuaförler Odası Başkanı Mehmet Bahçecik 

şöyle demişti. ‘Biz artık eskisi gibi kendi isteklerimizi müşteriye uygulayamıyoruz. Müşteriler artık çok bilinçli. Müşteri bilinçli olduğu için de teknolojiden sınırsız faydalanıyor. Hepsi telefonunu göstererek ‘Ben bunu istiyorum’ diyebiliyor.’ Kısacası bizler de bu teknoloji çağına ayak uydurmak zorundayız, Giresun’da Franchise olarak temsil ediliyoruz, 20’ci yıla özel yeni atılımlarımız olacak” dedi.

Bir koltukta iki karpuz taşınmıyor

Akbulut, işletmesinin hem ustabaşı, hem yöneticisi hem de mesul müdürü. Bu işin zorluğunu ise şu sözleriyle anlatıyor: “Her şey kişinin kendisi ile başlar. Kişi kendisine saygı duyuyorsa, yaptığı işi de severek ve saygı duyarak yapar. Büyümeye başladığınız zaman durduramıyorsunuz kendinizi ve sürekli büyümek, yenilik yapmak istiyorsunuz. Büyürken işletmecilerin muhakkak sıkıntıları oluyor. İşletmecilik yapmaya başlıyorsunuz, ustalık ikici planda kalıyor. Bir koltukta iki karpuz taşınmıyor. Hem işçilik hem de işletmecilik yapmak çok zor. Fakat ben kolay işi de sevmiyorum. Kolay zaten kolaydır. Zor olanı yapmak beni mutlu ediyor.”

Kalifiye eleman bulamıyoruz

Akbulut, müşterilerin parayı nereye harcayacaklarını artık çok iyi bildiklerini, bu nedenle iyi hizmeti tercih ettiklerini söylüyor. Akbulut kalifiye eleman bulma konusunda da sıkıntı çektiklerini söyleyerek, velilere şu sözlerle sesleniyor: “ Sadece bizim sektör değil, restoranda ya da sanayide çalışacak, alttan yetişmiş eleman bulmak artık çok zor. Meslek okulları var ama yetersiz kalıyor. 4+4+4 sistemi bunu tamamıyla ekarte etti. Tüm velilerimize ve müşterilerimize sesleniyorum. Çocuklarınız okurken, onları muhakkak bir mesleğe de yönlendirin.” MURAT GÜRSOY/KARADENİZ EKONOMİ