Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

Liderliğimizi kaybetmeyelim!

•Karadeniz Fındık İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Çarşambalı fındık firması Özyılmaz Fındık firması sahibi İşadamı Azmi Yılmaz "Dünyadaki fındık ihtiyacını Türkiye karşılıyor. Bunu iyi değerlendirmek lazım" dedi.

info@karadenizekonomi.com / 11.07.2017

Liderliğimizi kaybetmeyelim!

Karadeniz Fındık İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi-Çarşamba Özyılmaz Fındık firması sahibi işadamı Azmi Yılmaz, fındıkta üretim ve rekolteye ilişkin değerlendirme yaptı.

Yene sezonda iyi bir rekolte tahmin edildiğini vurgulayan Yılmaz, “Külleme hastalığına hep beraber dikkat etmeliyiz. Fındıkta istikrarlı hareket eder üretimi 

ve verimliliği artırırsak, kaliteye önem verirsek sonuç olarak ihracat beklentilerimiz de yüksek olur. Fındıkta kendimize rakip yaratmamalıyız. Gürcistan, Azerbaycan, İtalya ve diğer ülkeleri daha fazla üretmeye teşvik etmeyelim” diye konuştu.

Üreticilerin fındığını çok iyi kurutarak pazara indirmelerinin çok iyi olacağına işaret eden Yılmaz "Bu yıl, rekolteye ve dünya gerçeklerine göre fiyat oluşacak. Üreticilerimiz, arz-talep dengesine göre fiyatı belirlenen fındığı çok iyi değerlendirmeli" dedi.

Dünyanın ihtiyacını Türkiye karşılıyor

"Dünyadaki fındık ihtiyacını Türkiye karşılıyor. Fındık, ülkemize büyük katmadeğer sağlıyor. Bunu iyi değerlendirmek lazım. Son yıllarda İspanya, İtalya, Azerbaycan ve Gürcistan fındık ekimini arttırdı. Daha önce Gürcistan ve Azerbaycan'ın fındık rekoltesi 25-30 bin ton civarında iken şimdi fındık rekolteleri 55-60 bin ton civarına şimdi ise 150 bin tonlarda 5 sene sonra hedef 200 bin ton kabuklu fındık olduğunu biliyoruz. Türkiye olarak üstünlüklerimizi korumalıyız, üretimde ve ihracatta lider olarak kalabilmeliyiz." Karadeniz EKONOMİ