Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
10.11.2024

İSO ilk 500’de Doğuş Çay bölgenin gururu

Türkiye’nin en büyük ilk 500 sanayi kuruluşu listesine Ordu’dan üretimden satışlara 649.683.189 TL ciro ile 175’ci sırada giren istikrarlı büyümesini sürdüren Doğuş Çay bölgenin gururu oldu.

info@karadenizekonomi.com / 27.06.2017

İSO ilk 500’de Doğuş Çay bölgenin gururu
  • Doğuş Çay Ordu Fabrika Müdürü Hamit Mamati “Ülkemiz ve bölgemiz adına üretmekten istihdam sağlamaktan mutluyuz. Daha fazla üreterek, yeni yatırım şartları oluştukca ülkemiz genelinde yatırımlar yapmaya ve büyümeye devam edeceğiz” dedi. Ülke olarak her alanda daha çok üretim yapılması gerektiğini vurgulayan Mamati, şirketin kuruluş ve faaliyetlerine ilişkin olarak da bilgiler verdi.

“Doğuş Çay olarak Ordu ilimize önemli yatırımlar yaptık. Üretime çok fazla önem veriyoruz. 32 yıl önce, 1985 yılında bir aile şirketi olarak kurulan Doğuş Çay, ilk yatırımını çay sektöründe gerçekleştirdi. Çay ile başlayan faaliyet alanı, ilerleyen yıllarda şeker ve konserve faaliyetleri ile devam etti. İleriyi görebilmek, değişen tüketici tercihleri karşısında doğru stratejiler belirleyip beklentilerin üzerinde ürünlerle piyasada yer almak ve temel ilkeler olarak görülen kalite ve dürüstlükten taviz vermeden büyümek, kurulduğu yıldan bu yana Doğuş Çay’ın gelişiminin temel dinamiklerini oluşturdu. Bu bakış açısıyla yapılan yatırımlarla, Doğuş Çay markası altında üretilen ürünler, oyun kurucu özellik taşıyarak bulundukları sektörde rekabetin belirleyici unsurları haline geldi.”

Yatırımlar dökme çayla başladı

“Doğuş Çay’ın üretim yolculuğu, Türkiye'de özel kuruluşlara üretim izni verilmesi ile başladı. İlk olarak dökme çay ile başlayan yatırımlar, ilerleyen yıllarda poşet çay, yeşil çay ve bitki-meyve çayları üretimleriyle devam etti. 2013 yılında stratejik bir kararla, uluslararası bir satın alma işlemiyle cips kategorisine de giriş yapan Doğuş Çay, Aksaray Organize Sanayi Bölgesi’nde Türkiye’nin en modern cips fabrikalarından birini kurdu. Cips sektörüne yönelik alt yapı ve istihdam çalışmalarını hayata geçiren şirket, Patos, Cipso ve Çerezos markalarının yanı sıra marka portföyüne 2015 yılında ‘Chips Master’ı da ekledi. Cips üretimi halen Doğuş Yiyecek ve İçecek adı altında devam etmektedir.”

2016 yılında atılım yaptı

“Gıda sektöründeki atılımlarını 2016 yılında da sürdüren Doğuş Çay, uzun soluklu ve yoğun bir Ar-Ge çalışmasının sonucunda soğuk çay kategorisine de giriş yaptı. 2015 yılı içerisinde İzmir ilinde 35 milyon TL yatırım yaparak hayata geçirdiği soğuk çay üretim tesisi ile birlikte Doğuş Çay, sıcak çaydaki uzmanlığını soğuk kategorisine taşımış oldu. Doğuş Soğuk Çay, 2016 Nisan itibariyle raflardaki yerini aldı. İş ortaklarına ve satış noktalarına en hızlı ve en doğru hizmeti verebilmek için oluşturduğu satış organizasyonu ile de tıpkı ürünlerinde olduğu gibi mükemmelliği hedefleyen Doğuş Çay, halen kalifiye satış ekibi, lojistik gücü, yaygın bayii ağı ve etkin dağıtım sistemiyle Türkiye'nin dört bir yanına ulaşıyor.” KARADENİZ EKONOMİ