Güncel Gelişmeler:
  • Ordu – Giresun Havalimanı’nda sefer sayıları arttı - 10:43
  • Nebati'den konutta fahiş fiyat artışı uyarısı - 09:29
  • Bankalara, 'döviz işlemlerini likit saatlere çekin' talebi - 09:19
  • Gecelik kredi faizlerinde 'zorunlu' yükseliş - 09:13
  • Ülker'in ilk çeyrek cirosu 5,9 milyar TL'ye ulaştı - 09:07
20.09.2024

“FORTUNE 500”DEKİ FİRMALAR NE DİYOR?

·Fortune Dergisinin ilk 500 sanayi kuruluşu listesinde yer alan Doğuş Çay, Olan Progıda Olam ve Arslantürk Fındık firması, bu önemli başarıyı Karadeniz Ekonomi gazetesine değerlendirdiler.

info@karadenizekonomi.com / 26.07.2017

“FORTUNE 500”DEKİ FİRMALAR NE DİYOR?
  • ·DOĞUŞ ÇAY:

TÜRKİYE’NİN HER YERİNDE VARIZ

(Hamit Memati- Doğuş Çay Ordu Şube Müdürü)

“Ülkemiz ve bölgemiz ekonomisine önemli katkılar yapmaktan dolayı son derece gururluyuz. Ülkemiz ve bölgemiz için daha fazla yatırım yaparak büyümeye devam edeceğiz. Net satışlarımız 868.168.807 TL hedef daha fazla yatırım, üretim ve istihdam. Doğuş Çay olarak iş ortaklarına ve satış noktalarına en hızlı ve en doğru hizmeti verebilmek için oluşturduğu satış organizasyonu ile de tıpkı ürünlerinde olduğu gibi mükemmelliği hedefleyen 

Doğuş Çay, halen kalifiye satış ekibi, lojistik gücü, yaygın bayii ağı ve etkin dağıtım sistemiyle Türkiye'nin dört bir yanına ulaşıyor. Türkiye’nin her yerinde varız. Ordu’da çok önemli yatırımlar yaptık. Sorumluluk anlayışını sadece çalışanları, tüketiciler ve iş ortaklarıyla sınırlı tutmayan Doğuş Çay, içinde yaşadığımız toplumun ihtiyaçlarına karşı duyarlılığını kurulduğu günden bu yana muhafaza etmektedir. Doğuş Çay’ın doğduğu topraklar olan Rize’de 2016 yılında Tema Vakfı işbirliği ile başlattığı ‘Her Dem Toprak İçin’ projesi de, Rize’nin doğal zenginliği ve en önemli geçim kaynağı olan çayın en iyi şartlarda yetiştirilmesi, aynı lezzet ve kalitede üretilebilmesi için eğitim ve farkındalık çalışmalarını kapsıyor.”

  • ·OLAM PROGIDA

PRENSİPLERİMİZ, VERİMLİLİK VE YATIRIM

ProgıdaTürkiye Başkanı Ufuk Özongun:

“Fındık sektörünün en önemli firmaları arasındayız. Devamlı yatırım yaparak teknolojimizi yeniliyoruz. AR-GE çalışmalarımız devam ediyor. 770.158.934 Net satışlarla ilk 500 de yer aldık. Firma olarak gururluyuz, bu başarı ekip başarısıdır. Fındıklarımızın uluslararası piyasalara sunumu Istanbul’daki ve Hamburg’daki bürolarımız vasıtasıyla gerçekleşmektedir. Tedarikini sağladığımız temel endüstriler çikolata, şekerleme, pastacılık, dondurma ve kuruyemiş endüstrileridir. Fındık piyasaları ve fındık ticaretindeki geniş tecrübemiz ve derin ürün bilgimiz sayesinde müşterilerimizin ürünlerine yönelik çok özel çözümler yaratabilmekte ve gıda güvencesi ile gıda kalitesi konularında en yüksek standartları sunabilmekteyiz. İstanbul Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği, geleneksel olarak her yıl açıkladığı en fazla fındık ihracatı yapan firmalar listesinde birinci olmuştuk. Politikamız kaliteden ödün vermeden her alanda verimlilik en önemli prensibimizdir. Olam Progıda olarak dünyanın önde gelen çikolata ve şekerleme firmalarına işlenmiş fındık tedarik eden ve yerel çerez segmentinde “Fındıkçı’’ markasıyla bilinen Progıda fındığın yetiştiği Doğu Karadeniz’de ve Batı Karadeniz bölgesinde devamlı olarak yatırım yapan bir firma konumundayız.”

  • ·ARSLANTÜRK GIDA:

BAŞARIMIZDA MÜŞTERİ MEMNUNİYETİNİN PAYI VAR

Sebahattin Arslantürk (Arslantürk Firması Yönetim Kurulu Başkanı)

“İlk 500’de yer almak bizim gibi köklü bir firmanın gurur tablosudur. Sürekli olarak yatırım yapmaktayız. Net satışımız 501.457.218 TL oldu. Amacımız ülkemiz ve bölgemiz ekonomisine çok daha fazla katkı yapmaktır. Arslantürk markasının yurt içindeki ve yurt dışındaki başarısının arkasında ürün kalitesi ile müşteri memnuniyeti ilkesi ve rekabetçi firma politikası yatmaktadır.”

Murat GÜRSOY/KARADENİZ EKONOMİ